Mustahil bagi yang tidak mengenali aktor kacak seorang ini. Kita acap kali dipersembahkan oleh pelakon berbakat besar ini dengan watak romantik dalam sebuah naskhah tempatan.

Sudah lebih sedekad membanting tulang di persada seni, pastinya ada satu tanda aras buat si pemilik nama Aiman Hakim Ridza ini sebagai anak seni.

ARTIKEL BERKAITAN: “Kamu Cantik Luar & Dalam…” -Pujian Ibu Tercinta Buat Zahirah Macwilson

“Dua Watak Itu Saya Akan Cuba Elak” -Tanda Aras Aiman Hakim Ridza Sebagai Aktor

Ketika Remaja berkesempatan bertemu empat mata bersama suami kepada aktres jelita Zahirah Macwilson ini, dia seorang pelakon yang agak teliti dan selekitif dalam pemilihan tawaran lakonan yang akan diterimanya.

IKLAN

Kata Aiman Hakim, dirinya akan cuba mengelak daripada memainkan watak yang berakhir dengan kematian dan juga sebagai orang kurang upaya.

“Tidak kiralah watak itu Superman atau apa sekali pun, jika watak itu itu mati baik tak perlu.

“Dua Watak Itu Saya Akan Cuba Elak” -Tanda Aras Aiman Hakim Ridza Sebagai Aktor

IKLAN

“Selain itu memainkan karakter orang kurang upaya pun saya tidak suka juga,” katanya kepada Remaja.

Pelakon karya hit Air Force The Movie: Selagi Bernyawa itu bagaimanapun memaklumkan itu hanyalah pendapatnya sebagai aktor yang sama sekali berbeza dengan pelakon di luar sana.

“Ya, dua watak itulah yang saya akan cuba elakkan. Kerana kalau kita ulang banyak kali seperti membawa watak mati, bagi saya ia bukan satu perkara yang bagus.

IKLAN

“Namun bagi pelakon lain berbeza pula kan,” ujarnya lagi ketika ditemu bual.

“Dua Watak Itu Saya Akan Cuba Elak” -Tanda Aras Aiman Hakim Ridza Sebagai Aktor

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

SUMBER FOTO: Instagram Aiman Hakim Ridza

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI