Penyanyi antarabangsa terkenal, Dua Lipa memaklumkan dirinya sanggup berdepan dengan kecaman ramai disebabkan oleh kenyataan politiknya yang mengatakan operasi ketenteraan di Gaza sebagai satu bentuk genosid oleh rejim Israel.

Menerusi satu temu bual bersama Radio Times, penyanyi lagu popular New Rules itu berkata bahawa dia akan memastikan untuk menyemak dirinya berkali-kali sebelum mengeluarkan suatu kenyataan.

ARTIKEL BERKAITAN: Yuna Ambil Pendekatan Hanya Bekerjasama Dengan Pereka Fesyen Pro-Palestin

Dua Lipa Sanggup Berdepan Dengan Kecaman Demi Palestin

“Apabila saya bercakap tentang isu yang bersifat politik, saya akan menyemak diri sendiri dua, tiga kali sehingga merasakan ini adalah sesuatu yang lebih besar dari saya.

IKLAN

“Dan ia harus dilakukan dan itu sahaja sebab saya memuat naik hantaran itu,” katanya dalam temu bual tersebut.

Kenyataan berkenaan dikeluarkan oleh penyanyi berketurunan Britain-Albania itu kerana dia merasa ia adalah demi ‘kebaikan sejagat’ dan berbaloi untuk berhadapan dengan sebarang risiko.

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN: “Saya Sukakan Kuala Lumpur” Dua Lipa Pilih Malaysia Antara Negara Paling Menarik Pernah Dilawati

Dua Lipa Sanggup Berdepan Dengan Kecaman Demi Palestin

IKLAN

“Ia sentiasa akan dikecam dan berhadapan pandangan berbeza, jadi ia merupakan keputusan yang besar.

“Saya menyeimbangkannya kerana akhirnya saya berasa ia adalah demi kebaikan yang lebih besar, oleh itu saya sanggup (menerima kecaman),” ujarnya lagi.

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

SUMBER FOTO: Instagram Dua Lipa

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI