Kenyataan salah seorang anggota kumpulan rookie dari Sabah, SMDX (disebut sebagai Sumandax) iaitu Elle Thong yang mendakwa tidak mengenali kewujudan Dolla sama sekali tidak membuatkan grup wanita trio itu kecil hati.

Sebaliknya, Dolla yang dianggotai oleh Sabrina a.k.a Sabronzo, Tabby dan Angel sekadar menganggap ia sebagai isu yang remeh dan tidak harus diperbesarkan sama ada oleh peminat mereka, iDolla atau peminat SMDX.

“Kami baik-baik saja kerana kami pun tak menjangkakan semua orang mengenali ‘Dolla’. Kami belum dapat capai perhatian seluruh rakyat Malaysia.

“Jadi kami rasa okay sahaja jika ada orang tidak mengenali Dolla. Itulah sebab mengapa kami terus keluarkan lagu baharu dan content baharu.

“Harapnya menerusi konsert yang akan kami jayakan ini, kami akan mencapai lebih ramai pendengar dan penyokong baharu,” kata Sabronzo.

Dolla OK Sahaja Anggota Kumpulan ‘Rookie’, SMDX Tidak Kenali Mereka

IKLAN

Pintanya lagi, kedua-dua kem peminat juga wajar hentikan sebarang perbalahan atau serangan terutamanya di media sosial.

“Kami amat mengenali iDolla, mereka berjiwa besar dan akan terus menyokong kami. Kami hargai semua itu dan tentunya kami amat sayangi iDolla tetapi tidak perlulah bertelagah.

“Industri kita kecil, perkara terakhir yang kami inginkan adalah isu gaduh-gaduh seperti ini.”

IKLAN

Faham SMDX Masih ‘Hijau’

Dalam pada itu, Tabby berkata Dolla tetap dengan pendiriannya selama ini untuk terus menyokong mana-mana grup muzik pop baharu di Malaysia dan berharap industri seni hiburan akan memberi peluang kepada mereka.

“Dia (Elle) seorang yang amat baharu dalam industri ini. Kami berharap pada masa hadapan, dia akan belajar dan selamat maju jaya untuk perancangannya kelak. Jangan risau, kesilapan selalu terjadi. Banyak perkara positif lain yang kita boleh fokus,” katanya.

Dolla ditemui di Planetarium Negara pada 27 Mei untuk mengumumkan konsert pertama mereka berjudul Dolla Re:Birth The Experience yang bakal dilangsungkan 3 Ogos nanti di Zepp Kuala Lumpur.

Terlebih dahulu, dua penyanyi senior iaitu Ayda Jebat dan Stacy memberikan nasihat mereka kepada SMDX dalam isu kelancangan mulut anggota kumpulannya, Elle.

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN: Rupanya Bawah Satu Pengurusan, Ayda Jebat Marah Lihat Video Ahli SMDX Tidak Kenal Dolla – REMAJA

BACA LAGI: Stacy Nasihatkan SMDX Belajar Untuk Diam, Jangan Main Cakap Sesuka Hati – REMAJA

FOTO: Instagram @aiialyahya

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI