Jika korang masih ingat lagi tentang seorang remaja yang viral di TikTok kerana dikatakan mempunyai suara mirip penyanyi terkenal Indonesia, Cakra Khan, kini nampaknya tuah menyebelahi pemuda yang bernama Boby Fahsai apabila kehadirannya telah diperhatikan oleh komposer terkenal Melly Goeslow.

‘Dilamar’ Komposer Terkenal Melly Goeslow, Boby Fahsai Bakal Rakam Semula Lagu Cinta
Sumber: Boby Fahsai

Semalam, penyanyi dan komposer Indonesia itu telah memuat naik nyanyian Boby yang katanya telah menerima banyak DM memberitahu bahawa remaja ini telah menyanyikan semula beberapa lagu nyanyinya dengan baik sekali.

Melly juga turut memuji bakat Boby atau nama sebenarnya Mohamad Haziq Yunus, dan berharap untuk bertemu dengan pemuda berbakat ini.

Remaja berkesempatan menemubual Boby untuk bertanyakan tentang berita gembira ini dengan lebih lanjut.

IKLAN

“Saya betul-betul tak sangka pada jam 12 tengah malam semalam, Melly Goeslow menghantar DM di Instagram saya. Jujur, saya memang sangat teruja dan terkejut kerana Melly adalah legenda Indonesia yang banyak menghasilkan karya-karya hebat. Saya memang meminati beliau sejak dari dulu lagi. Bayangkan dapat DM dari artis Indonesia pada waktu tengah malam, memang saya tak dapat tidurlah,” jelasnya sambil tertawa.

@bobyunus69cinta by melly goeslaw remake

♬ original sound – Bob Yunus

IKLAN

Apa yang lebih menariknya, Melly bukan hanya memuat naik memuji bakat anak kelahiran Sarawak ini, malah dia juga turut meminta nombor telefon dan bertanya dimana tempat tinggal Boby. Ada satu berita gembira yang diterima dan sudah tentu jika ia benar-benar terjadi, ini merupakan satu kejayaan buat anak muda ini.

“Melly juga ada bercakap dengan saya bahawa beliau berminat untuk membuat rakaman semula lagu Cinta daripada nyanyian versi saya. Dia nak buat recording baru, tapi version saya. Namun, katanya disebabkan pandemik COVID-19 di Indonesia masih lagi teruk, jika diizinkan Allah kami boleh berjumpa atau katanya berjumpa secara virtual pun boleh juga,” jelasnya lagi.

IKLAN

Wah, tahniah Boby. Kami doakan agar projek ini dipermudahkan dan sudah tentu ia bakal menjadi kebanggaan industri muzik tanah air kerana anak muda yang bukannya seorang penyanyi, dapat berkolaborasi bersama komposer terkenal Indonesia.

‘Dilamar’ Komposer Terkenal Melly Goeslow, Boby Fahsai Bakal Rakam Semula Lagu Cinta
Sumber: Boby Fahsai

Boby juga turut mengatakan bahawa jumlah pengikutnya di Instagram naik mendadak, daripada 10 ribu followers kepada lebih daripada 31 ribu followers setakat ini.

“Selepas daripada Melly Goeslow memuat naik tentang saya di instagramnya, followers IG saya juga naik mendadak. Saya juga turut menerima banyak DM daripada pengikut dari Indonesia,” tambahnya lagi.

Semoga bakat nyanyian anak muda ini dapat lagi digilap dan diketengahkan bagi menyerikan lagi industri muzik di negara kita.