Tidak keterlaluan jika REMAJA sifatkan tahun 2022 sebagai tahun paling meriah dengan lambakan lagu-lagu raya baharu. Bukan setakat golongan penyanyi yang menghangatkan lagi semangat untuk beraya, malah beberapa usahawan popular juga mengambil peluang untuk berkongsi lagu raya sehingga adalah yang mencetuskan kontroversi.

Ingatkan semua lagu raya 2022 telah diluncurkan untuk tontonan serta dilayan oleh rakyat Malaysia. Rupa-rupanya ada satu lagi yang bakal menemui kita semua pada jam 11 malam ini.

Ia tidak lain tidak bukan adalah buah tangan terbaru Dato Sri Vida yang bakal muncul dengan lagu raya keduanya, Muah Muah Raya selepas pernah memperkenalkan lagu raya berjudul Lavida Raya pada tahun 2018.

“Malam ini lepas Tarawih, lepas makan tengok lagu saya.

“Siap sedia, bakal bermain di fikiran uols pukul 11 malam. Muah Muah Raya. Muah Muah Salam Raya. Save the best for the last!” umum beliau sambil mengeluarkan dua hantaran teaser di akaun Instagram.

“Dia Buat Lagi..” Solekan Melampau Vida Kembali Lagi Untuk Lagu Raya 2022

IKLAN

Seperkara lagi faktor yang menjadikan Muah Muah Raya hangat diperkatakan adalah kerana faktor solekan ‘berani’ Vida seperti yang pernah dilakukannya untuk teaser dan video muzik lagu terbarunya, Ku Ikhlaskan.

ARTIKEL BERKAITAN : Warganet Samakan Dengan Aina Abdul? Vida Gayakan Solekan Berani, Labur Wang Untuk MV – REMAJA

Kali ini, Vida memilih pembayang mata biru firus dengan solekan ekstra pada bahagian bawah mata bagi ilusi mata besar. Ditambah pula dengan penggunaan bulu mata palsu serta solekan bibir mengilau dek butiran batuan merah padanya, Vida memang tidak gentar dengan kecaman yang bakal menyinggah di media sosialnya.

Tinjauan REMAJA di ruangan komen mendapati komen bercampur-baur dilontarkan oleh warganet mengenai lagu Muah Muah Raya ini termasuklah daripada selebriti tempatan.

IKLAN

Janna Nick secara berseloroh berkata, “(Ketawa) dia buat lagi.”

Manakala ada juga yang berpendapat agar Vida tidak meneruskan niatnya untuk meluncurkan lagu tersebut bagi, “Menghormati umat Islam yang sedang berpuasa sekarang. Hilang pahala aku puasa malam ini sebab sibuk kecam Vida.”

Komen @alanghaffis727 pula, “Dato elakkan kata-kata kesat netizen akhir-akhir Ramadhan… sambung lepas Raya boleh tak.” Manakala, @ct__dilan pula sinis berkata, “Orang lain buat lagu Raya, dia pun nak buat juga.”

BACA LAGI : Lagu Ku Ikhlaskan DSV Jadi Parodi Di Laman TikTok – REMAJA

IKLAN

Bukan Dato Seri Vidalah namanya kalau mudah terusik dan perasaannya terganggu dengan komen-komen nakal ini. Macam manalah agaknya lagu Muah Muah Raya ini ya?

“(Ini) bukan lagu yang meminta’ ni..!! !! (Ini) lagu yang boleh feel enjoy sakan satu keluarga,” catatnya lagi.

Sama-samalah kita nanti jam 11 malam ini ya.

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI