Kemunculan Iqbal Zulkefli pada minggu kedua program Big Stage 2022 pada malam ini sekaligus telah menjawab persoalan ramai yang tertanya-tanya sama ada peserta itu akan meneruskan saingan ataupun menarik diri seperti kenyataan beliau di segmen Big Stage Live + pada minggu lalu.

Bagaimanapun, jodoh Iqbal dengan program Big Stage nyanta tidak panjang apabila beliau menerima markah terendah daripada panel juri tetap iaitu Ajai, Datuk Seri Siti Nurhaliza, juri juara Aina Abdul dan juri pedas Mas Idayu.

Lantas, Iqbal terpaksa menerima nasib sebagai peserta pertama yang meninggalkan Big Stage musim keempat pada malam ini.

Dari 5 Turun Jadi 4 Markah Dari Ajai, Iqbal Redha Masa Di Big Stage 2022 Tamat

IKLAN

Pemergian Iqbal yang menyanyikan lagi Ketahuan oleh Matta Band terkesan daripada pemberian sekadar empat markah daripada Ajai; iaitu 1 mata lebih rendah daripada 5 markah yang diberikan beliau pada minggu lalu.

Manakala Datuk Seri Siti dan Aina Abdul masing-masing memberikan 20 markah dan 10 markah kepadanya.

Sambil menasihatkan Iqbal agar tidak meneruskan impian untuk bergelar seorang penyanyi pada masa akan datang, Ajai berkata sekiranya peserta itu ingin serius pun; harus diingat bahawa kerjaya nyanyian tidak terbentuk setelah belajar selama beberapa hari saja.

IKLAN

It will take time, Iqbal. Ada orang memerlukan bertahun-tahun untuk bergelar penyanyi.

“Kamu kena terima kenyataan yang kamu bukan dilahirkan sebagai penyanyi. Hari ini, saya beri markah sebanyak empat kerana tempo kamu berterabur.

“Bakat (nyanyian) itu adalah pemberian Allah SWT. Straight to the point, kalau kamu berduit macam mana pun, bakat tidak akan boleh dibeli,” kata Ajai lagi yang enggan melihat Iqbal terus dijadikan ‘bahan lawak’ oleh rakyat yang menonton di rumah.

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN : Aisha Retno Tidak Kecil Hati Perhatian Media Lebih Kepada Iqbal, Sempat Bertegur Sapa Di Belakang Pentas – REMAJA

Selain Iqbal, dua lagi peserta yang turut menerima markah terendah pada minggu kedua Big Stage 2022 ialah Megat Rahim dan Lia Aziz.

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI