Berita mengenai Lay yang menyepi dalam aktiviti EXO masih menjadi tanda tanya. Terbaru, EXO-L (fan club EXO) dikejutkan pula dengan berita D.O atau nama sebenar Do Kyungsoo tidak memperbaharui kontrak untuk terus berkerja di dalam grup EXO.

D.O (EXO) Enggan Memperbaharui Kontrak Bersama SM Entertainment?

D.O yang kini mula dikenali dalam industri lakonan Korea dengan drama 100 days My Prince dan filem Along with the gods telah membuktikan bahawa D.O atau lebih dikenali sebagai Do Kyungsoo dalam industri lakonan, bukan saja seorang yang boleh menyanyi dan menari, malah mempunyai bakat dalam bidang lakonan!

IKLAN

D.O (EXO) Enggan Memperbaharui Kontrak Bersama SM Entertainment?

Media tempatan memberitahu bahawa D.O merupakan satu-satunya ahli yang belum lagi memperbaharui kontraknya.

IKLAN

“Baru-baru ini, semua ahli EXO kecuali Do Kyung SoO bersetuju untuk memperbaharui kontrak mereka.

“Bagaimanapun, hingga ke saat akhir, dia (D.O) berkeputusan untuk tidak perbaharui kontrak setelah berdepan dengan perbincangan dan rundingan yang rumit,” kata sumber.

Menurut Allkpop, D.O tidak mencapai kata sepakat dalam kontrak tersebut, dan mempunyai perancangan untuk bergerak solo. Namun, SM Entertainment syarikat yang menjaga EXO, menafikan berita tersebut dan meminta agar semua peminat dan media menunggu kenyataan rasmi daripada syarikat tersebut.

IKLAN

“Khabar angin yang mengatakan bahawa D.O tidak mahu memperbaharui kontrak bersama kami tidak benar. Kami mempunyai banyak masa sebelum kontrak tersebut tamat. Apa-apa pun, nantikan kenyataan rasmi dari kami.” wakil SM.

D.O (EXO) Enggan Memperbaharui Kontrak Bersama SM Entertainment?

Kumpulan yang debut pada tahun 2011 dengan lagu Mama itu telah mempunyai 6 album tidak termasuk Winter Album. Terdiri daripada 12 orang, 6 daripadanya banyak membuat promosi di China, namun 3 daripada ahli yang berasal dari China telah keluar dan menyaman syarikat tersebut. Ahli yang masih bertahan adalah Suho, Xiumin, Chen, Lay, Baekhyun, Chanyeol, Sehun, Kai dan D.O.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI