Cristiano Ronaldo memang terkenal dengan kehebatannya dalam sukan bola sepak dan tidak hanya itu, pemain bola sepak terkenal dunia ini juga seorang dermawan.

Cristiano Ronaldo Kembali Jadi Manusia Pertama Capai 400 Juta ‘Follower’ Di Instagram

ARTIKEL BERKAITAN : Sering Jadi Bualan Warganet, Ini 8 Rahsia Cristiano Ronaldo Yang Mungkin Ramai Tak Tahu

Korang mesti tahu bagaimana prihatinnya Ronaldo membantu individu malang, terutamanya kanak-kanak. Malah, dia juga sering membela nasib kanak-kanak Palestin yang dijadikan mangsa oleh individu tidak bertanggungjawab.

Terbaru menurut laporan, bintang Manchester United ini sekali lagi menjadi individu pertama dunia yang memiliki jumlah pengikut paling ramai di laman Instagram. Terkini, beliau menjadi manusia pertama dengan jumlah pengikut melangkaui 400 juta di Instagram.

IKLAN

Cristiano Ronaldo Kembali Jadi Manusia Pertama Capai 400 Juta ‘Follower’ Di Instagram

Dengan ini, beliau sekali lagi mencatatkan rekod dalam jumlah pengikut Instagram – jauh mendahului yang lain.

Sebelum ini, Cristiano Ronaldo mencapai jumlah pengikut seramai 200 juta pada Januari 2020, dan kini dilihat berjaya menggandakannya dalam tempoh dua tahun.

IKLAN

Memang layak pemain yang berusia 36 tahun ini mendapat penghargaan ini.  Sikap yang suka menghulur bantuan membantu orang yang susah tanpa mengira bangsa dan agama, mungkin menjadi penyabab Cristiano Ronaldo menjadi orang pertama ada followers sebanyak ini.

Apapun, sikap ini wajar dicontohi oleh semua penduduk dunia dan semoga ianya dijadikan teladan buat semua orang.

IKLAN

BACA LAGI : Mana Fans Tak Sayang? Cristiano Ronaldo Derma USD1.5 Juta Kepada Palestin

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Instagram : Cristiano Ronaldo

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI