Apa yang korang selalu cari apabila ingin memiliki sepasang kasut? Rekaan yang cantik? Kualiti? Keselesaan?

Ya..semua faktor tersebut penting bagi memastikan pemakainya tidak menyesal dengan pembelian kasut baharunya. Sebab itulah, pemakai kasut-kasut keluaran jenama Hush Puppies tidak pernah berpaling arah kepada jenama lain.

Ini kerana ia memiliki semua perkara yang dicari di atas. Hush Puppies bukanlah jenama kecil yang baru berada di pasaran Malaysia, bahkan ia telahpun berusia melebihi lima dekad lamanya!

Cuma, tidak semua orang tahu lima fakta ini mengenainya.

 

01

Hush Puppies merupakan jenama dari Amerika Syarikat yang telah menggunakan inovasi platform Teknologi Lantunan sejak awal ia diperkenalkan sehingga ke hari ini. Patutlah bila pakai je sepasang kasut Hush Puppies, korang terus dapat merasai keselesaannya.

Comelnya Super-J! Tidak Ramai Yang Tahu 4 Fakta Tentang Jenama Hush Puppies Ini
Stor Hush Puppies di Pavilion Kuala Lumpur.

 

02

Ramai beranggapan Hush Puppies hanya menawarkan kasut kulit untuk acara formal dan bekerja. Namun hakikatnya, ia juga memiliki sneakers yang sesuai untuk pemakaian harian serta kasut kasual yang memastikan kaki korang tidak berdepan masalah kaki melecet atau sakit selepas beberapa jam memakainya.

 

IKLAN

03

Percaya atau tidak, ramai yang selalu bertanyakan sekiranya kasut-kasut atau beg keluaran Hush Puppies ini diperbuat daripada kulit anjing ataupun tidak! Ia gara-gara perkataan ‘Puppies’ pada namanya.

No guys, kasut dan beg yang dipasarkan oleh Hush Puppies Malaysia hanya menggunakan kulit kambing biri-biri ataupun kulit lembu sahaja. Jadi, korang boleh memakainya tanpa rasa was-was.

*

04

Imej anjing yang selalu tertera pada bahagian kotak kasut Hush Puppies juga mempunyai nama!

Comelnya Super-J! Tidak Ramai Yang Tahu 4 Fakta Tentang Jenama Hush Puppies Ini

IKLAN

Ia merupakan maskot jenama tersebut yang dikenali sebagai Jason. Dari situlah wujudkan koleksi Hush Puppies yang dikenali sebagai Super-J.

Koleksi Super-J Hush Puppies mempunyai pelbagai rekaan yang bergaya dan selesa. Terbaru, ia baru sahaja melancarkan koleksi edisi terhad bernama Betsy khusus untuk pemakai perempuan. Kasut serba putih ini telahpun mendapat sambutan luar biasa kerana gaya klasiknya, harga yang berpatutan dan rekaan tidak sepadan.

Comelnya Super-J! Tidak Ramai Yang Tahu 4 Fakta Tentang Jenama Hush Puppies Ini

Ini bermaksud, bahagian kasut kanan korang tidak sama dengan sebelah kiri. Sebelah akan mempunyai tali manakala sebelah lagi tanpa tali.

Ia juga mempunyai logo Hush Puppies berwarna emas dan putih serta perkataan Super-J yang dicetak menggunakan tulisan tangan.

IKLAN

Comelnya Super-J! Tidak Ramai Yang Tahu 4 Fakta Tentang Jenama Hush Puppies Ini

Comelnya Super-J! Tidak Ramai Yang Tahu 4 Fakta Tentang Jenama Hush Puppies Ini

*

Comel kan rekaan koleksi Betsy ini. Ia sudahpun dijual di stor Hush Puppies di seluruh negara sejak 27 Oktober lalu dan juga secara dalam talian.

Disebabkan ia merupakan koleksi terhad, korang kenalah dapatkannya dengan segera. Koleksi Betsy ini dijual pada harga RM269 sepasang dan didatangkan dengan sekaki payung edisi terhad yang mempunyai rekaan grafik sama seperti pada kasut tersebut.

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.