Jika sesebuah hubungan itu melibatkan Aazief Khalid, Tyra Kamaruzzaman dan Sharifah Rose, sudah tentu segala isu yang berlaku kepada mereka bertiga akan blow up di kalangan netizen.

 

Bagi korang yang mengikuti episod putus cinta di antara anak teruna Datuk K, Aazief Khalid dan bekas kekasihnya, Tyra Kamaruzzaman, pastinya kisah mereka selalu berlalu di timeline media sosial.

Aazief dan Tyra dilaporkan telah berpisah beberapa bulan yang lalu dan ramai pengikut mereka yang sedih kerana menganggap mereka sebagai pasangan remaja secocok.

“BUKAN Orang Ketiga Antara Aazief & Tyra” – Sharifah Rose Jawab Spekulasi Foto Berdua
Memori Aazief Khalid dan Tyra Kamaruzzaman.

Kelmarin, nama Aazief kembali menjadi tular setelah sekeping fotonya bersama influencer, Sharifah Rose dimuat naik ke media sosial. Seperti dijangka, netizen pantas menjatuhkan hukuman ke atas Rose yang dilabel sebagai ‘perampas’, ‘orang ketiga’ dan menjadi punca perpisahan.

“BUKAN Orang Ketiga Antara Aazief & Tyra” – Sharifah Rose Jawab Spekulasi Foto Berdua
Foto di Instagram Story yang dimuat naik oleh Sharifah Rose.

Rose mengambil jalan untuk berdiam diri agar isu tersebut tidak melarat lebih teruk.

IKLAN

Semalam semasa menghadiri pertunjukan fesyen Syaiful Baharim di Pavilion Kuala Lumpur, rakan media di Gempak sempat untuk ‘menarik’ Rose sebentar bagi mendapatkan penjelasan daripadanya.

Kata Rose, dia sudah lama mengenali Aazief melalui rakannya dan menidakkan ada kena mengena dengan perpisahan Aazief dan Tyra.

“Saya tidak tahu apa yang terjadi di antara mereka. Setahu saya, mereka sudah berpisah tiga bulan lalu dan Aazief alami tempoh putus cinta yang teruk,” jelasnya.

“BUKAN Orang Ketiga Antara Aazief & Tyra” – Sharifah Rose Jawab Spekulasi Foto Berdua
Sharifah Rose di acara Kuala Lumpur Fashion Week 2019.
“BUKAN Orang Ketiga Antara Aazief & Tyra” – Sharifah Rose Jawab Spekulasi Foto Berdua
Penjelasan Rose menerusi Twitter untuk mencerahkan keadaan.

Rose juga terkejut apabila foto mereka berdua pantas bertukar tular. Malah pada satu ketika, nama 3 orang remaja ini menduduki carta topik paling trending di Twitter Malaysia.

IKLAN

“Gambar itu diambil beberapa hari lalu. Kami hanya berkawan dan kebetulan dia berada di Malaysia. Jadi kami rancang untuk berjumpa.

“Ia hanyalah pertemuan kasual sebagai kawan. Tahu-tahu saja, orang viralkan hingga timbul salah faham.”

Itulah, netizen kita kan cepat sangat bersifat overprotective. Mereka akan berpihak kepada personaliti kegemaran masing-masing tanpa usul periksa.

IKLAN

Buat masa ini, Tyra tidak memberi apa-apa komen balas terhadap foto tersebut. Bak katanya di dalam satu posting dua hari lalu, “Do not let anyone or anything stop you.”

*

HEY GIRLS, WE’RE BACK!

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI