Tular semalam di media sosial tentang seorang doktor yang dikatakan meninggal dunia kerana terlalu penat dan letih ketika menangani situasi pandemik COVID-19.

Namun begitu pada hari ini, Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) telah menafikan kenyataan itu.

Pegawai perubatan yang bertugas di sebuah klinik kesihatan di Cheras, Dr. Ali Noor Hassan dikatakan meninggal dunia disebabkan penyakit lain.

IKLAN

Menurut Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah, Allahyarham dimasukkan ke Hospital Kuala Lumpur sejak awal Disember lalu disebabkan penyakit lain dan telah menjalani beberapa sesi rawatan.

IKLAN

Demi menghormati jenazah serta ahli keluarga arwah, KKM memohon agar mana-mana pihak tidak membuat spekulasi mengenai kes beliau.

Bukan Meninggal Dunia Kerana Terlalu Penat, Dr. Ali Alami Pendarahan Dalam Otak
Foto: Facebook Skuad Pengurusan Jenazah – SPJ Malaysia

Seorang individu yang dipercayai merupakan waris kepada mangsa melalui hantaran Facebook telah mengesahkan arwah meninggal dunia akibat terjatuh di bilik air ketika bekerja dan mengakibatkan pendarahan di kepala. Beliau juga dikatakan sudah beberapa kali dibedah.

IKLAN

Individu itu turut memohon agar fakta tentang kematian anak saudaranya itu diperbetulkan. Difahamkan lagi, beliau tertidur ketika bertugas dan pengsan.

Takziah REMAJA ucapkan kepada keluarga mangsa dan kepada masyarakat umum, janganlah menyebarkan berita yang tidak benar itu lagi.

Sama-samalah kita doakan agar roh beliau ditempatkan di kalangan orang-orang beriman.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI