Bukan sahaja ikon fesyen bagi gaya rambut untuk semua lelaki didunia ini. Malah, bekas kapten pasukan bola sepak kebangsaan England, David Beckham bakal jadi Duta Piala Dunia FIFA 2022 di Qatar.

Bukan Hanya Ikon Fesyen, David Beckham Jadi Duta Piala Dunia FIFA 2022 Qatar

Biarpun sudah agak lama meninggalkan padang sebagai seorang pemain bola sepak profesional England, lagenda kontemporari David Beckham masih releven dalam sukan dan padang bola sepak. 

Memetik laporan The Sun, dalam perjanjian bernilai GBP150 juta (AS$206.4 juta) setahun, Beckham bersetuju menjadi duta negara Asia Barat bagi tempoh sepuluh tahun berikutnya berdasarkan perjanjian itu.

IKLAN
Bukan Hanya Ikon Fesyen, David Beckham Jadi Duta Piala Dunia FIFA 2022 Qatar
Foto Kredit : The Sun
Bukan Hanya Ikon Fesyen, David Beckham Jadi Duta Piala Dunia FIFA 2022 Qatar
Foto Kredit : The Sun

Piala Dunia 2022 di Qatar diselubungi kontroversi sejak awal kerana kebimbangan mengenai dakwaan pelanggaran hak asasi manusia di tapak-tapak pembinaan negara itu, serta sikap Qatar terhadap wanita dan komuniti LGBT. Bagaimanapun, bintang bola sepak itu diyakinkan bahawa peminat di Qatar akan selamat dan dibenarkan mempamerkan bendera pelangi di stadium, menurut The Sun.

Baca Artikel Barkaitan : Demi Piala Dunia FIFA 2022, Qatar Benar Bendera ‘Pelangi’ Berkibar Di Stadium

IKLAN

David Beckham yang popular di arena bola sepak dengan sepakan percumanya yang unik sehingga digelar ‘Bend It Like Beckham’ dan kerap menembusi gawang gol yang menjadi sumber inspirasi bagi setiap lelaki.

Selain itu, Dia pernah bermain untuk Manchester United, Preston North End, Real Madrid, Milan, Los Angeles Galaxy, Paris Saint-Germain, dan Pasukan kebangsaan England, dimana dia memegang rekod penampilan terbanyak untuk posisi selain daripada penjaga gol. Beckham juga merupakan pemain Inggeris pertama  memenangi kejuaraan liga di empat buah negara berlainan iaitu England, Sepanyol, Amerika Syarikat dan Perancis. Dia mengumumkan persaraannya di akhir musim 2012–2013. Pada 18 Mei 2013, beliau bermain perlawanan terakhirnya sepanjang 20 tahun karier.

IKLAN

Wah, memang sesuai la David Beckham jadi duta Piala Dunia FIFA 2021 di Qatar nanti.

Sumber 

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI