honda

 

Honda Malaysia pada hari ini mengumumkan bakal melakukan penghantaran 16 unit kenderaan model Civic 1.8S kepada pihak Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP).

Kenderaan baru tersebut bertujuan untuk diguna pakai sebagai kenderaan rasmi baharu kementerian terbabit. Secara tidak langsung, ini juga merupakan kali pertama pihak KPDNHEP memilih Honda Malaysia sebagai jenama pilihan.

Bukan ‘Biashe-Biashe’! Kementarian Ini Bertuah Tukar 16 Kereta Rasmi Kepada Honda Civic

IKLAN

Bukan ‘Biashe-Biashe’! Kementarian Ini Bertuah Tukar 16 Kereta Rasmi Kepada Honda Civic

Menurut Pengarah Pengurusan dan Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Honda Malaysia iaitu Encik Toichi Ishiyama, mereka berbesar hati apabila terpilih untuk membantu KPDNHEP melancarkan lagi tugasan harian pegawai kementerian terbabit dari sudut jentera.

Ia juga merupakan satu ‘gesture’ yang menunjukkan bahawa sebuah kementerian di Malaysia sedang mempromosikan perdagangan dalam negeri yang jujurnya, teruk ‘dibadai’ oleh kehadiran musim pandemik pada tahun ini.

IKLAN

Mengikut tinjauan REMAJA di laman web Honda Malaysia, model Civic terbaru ini dijual pada harga RM109,326.51

Bukan ‘Biashe-Biashe’! Kementarian Ini Bertuah Tukar 16 Kereta Rasmi Kepada Honda Civic

IKLAN

Untuk pengetahuan, model Civid 1.8S ini merupakan model generasi kesepuluh yang diperkenalkan di pasaran negara sejak bulan Februari lalu. Model C-segment dengan fungsi D-segment ini telahpun berjaya terjual sehingga 10,400 unit sekaligus menjadi model C-segment pilihan rakyat Malaysia pada bulan Oktober lalu.

Civic juga jelas masih diminati ramai apabila menjadi model jentera kedua paling popular oleh Honda berdasarkan kepada persembahan dinamik, penjimatan bahan api dan reka bentuknya yang cantik!

Beberapa fungsi yang digemari oleh penulis pad a model ini termasuklah statusnya sebagai kenderaan cekap tenaga (Energy Efficient Vehicle). Ia mempunyai fungsi brek parkir electric (EPB), fungsi Walk Away Auto Lock dan fungsi keselamatan Civic yang menerima penilaian 5 bintang leh ASEAN NCAP.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI