Tidak lama dulu REMAJA pernah dengar banyak suara sumbang mengatakan yang K-pop sudah layu dan bakal ‘mati’ dalam masa terdekat.

Nampaknya suara-suara sumbang itu membuat satu ramalan yang bukan sahaja meleset tetapi mengarut. Kita semua sudah maklum bahawa BTS kini menjadi salah sebuah grup K-pop yang paling terkenal di dunia terutamanya dengan mereka mengukuhkan kedudukan di benua Eropah dan Amerika Utara.

Terbaru BTS memperkenalkan lagu baru mereka bertajuk ‘Idol’ dan pada dua hari lepas mereka telah memuat naik muzik video rasmi lagu tersebut.

Ramai pemerhati dan penggemar K-pop menjangkakan yang ‘Idol’ akan berjaya memecahkan rekod. And yes, they did it!

IKLAN

BTS telah berjaya mencipta rekod dunia yang baru menerusi muzik video ‘Idol’ di YouTube dengan menewaskan pemegang rekod sebelum ini iaitu Taylor Swift dengan ‘Look What You Made Me Do’.

BTS ‘Idol’ Pecah Rekod YouTube View Paling Banyak Dalam 24 Jam Menewaskan Taylor Swift

IKLAN

Taylor Swift sebelum ini memegang rekod dengan jumlah view 43.2 juta manakala rekod baharu yang dicatatkan oleh BTS pula ialah lebih 45 juta view dalam masa 24 jam!

IKLAN

Muzik video ‘Idol’ yang menampilkan konsep tradisi Korea dicampur dengan elemen moden telah dikeluarkan pada Jumaat lalu dan sehingga artikel ini ditulis jumlah view yang diperolehi ‘Idol’ telah hampir mencecah 88 juta view.

BTS Army are really something, aren’t they!

Congrats BTS!

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI