Foto: Big Hit Entertainment

Sebelum ini kumpulan k-pop lelaki popular antarabangsa, BTS telah pun diberi kelonggaran untuk menangguhkan latihan ketenteraan disebabkan kerjaya seni mereka yang memerlukan komitmen tinggi, disamping ia juga dapat membawa nama Korea di mata dunia.

Akhir tahun lalu, Kementerian Pertahanan Korea telah menerima permohonan daripada Jabatan Kementerian Kebudayaan, Sukan dan Pelancongan untuk menangguhkan pendaftaran ahli kumpulan BTS menyertai latihan ketenteraan sehingga usia 30 tahun. Di Korea, semua lelaki wajib menjalani latihan ketenteraan tidak ada yang terkecuali walaupun mereka bergelar selebriti.

BTS Dijangka Jalani Latihan Ketenteraan Pada Pertengahan Tahun Depan

BACA: Big Hit Entertainment Beri Spekulasi Jin BTS Akan Tangguh Latihan Ketenteraan Sehingga 2021

Namun, seorang penganalisis kewangan dari Pelaburan dan Sekuriti Terkemuka, Yoo Seong Man meramalkan bahawa anggota BTS akan bergabung dalam tentera bersama pada pertengahan 2022.

IKLAN

Ini kerana pada tahun hadapan Jin menginjak masuk umur 30 tahun dan jika spekulasi itu benar, kesemua ahli BTS yang lain akan turut sama mendaftar kemasukan latihan ketenteraan pada tahun 2022.

Huh, mesti Army dah nervous kan? Hiks!

IKLAN

Menurut Yoo Seong Man lagi, “Saya menjangkakan bahawa ahli BTS akan bergabung bersama pada pertengahan 2022. Kerana pra-produksi kandungan seperti album sebelum pendaftaran mereka, hanya akan ada jurang satu tahun (tanpa content BTS)”

BTS Dijangka Jalani Latihan Ketenteraan Pada Pertengahan Tahun Depan

IKLAN

“BTS kini berada di peringkat bintang dunia yang setaraf dengan Michael Jackson atau The Beatles, sehingga mereka dapat terus menghasilkan keuntungan dan keuntungan walaupun berkhidmat di latihan ketenteraan,”

Beliau juga yakin bahawa pihak HYBE sudah mempunyai ramai selebriti naungan yang boleh diketengahkan untuk mengisi ‘kekosongan’ ketika BTS tidak lagi aktif kerana menjalani latihan tersebut.

Jadi, sama-samalah kita tunggu kenyataan rasmi daripada pihak pengurusan mereka okay?

Sumber: (1)

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI