Kredit foto: Soompi

 

Setelah berita SM Entertainment akan memperkenalkan girl group baharu yang dikenali sebagai AESPA, kami telah pun dapat mengagak keterujaan peminat K-pop di seluruh dunia menantikan genre muzik dan identiti kumpulan tersebut.

Semalam, peminat AESPA (dan SM Entertainment) tidak lagi perlu meneka apabila AESPA yang dianggotai oleh Karina, Giselle, Winter dan Ningning ini muncul dengan video muzik pertama mereka menerusi single ‘Black Mamba’.

Video muzik tersebut pantas mencatatkan rekod baharu apabila menjadi video debut pertama mana-mana penyanyi yang mencatatkan 10 juta tontonan dalam masa 9 jam saja selepas dilancarkan.

Sehingga artikel ini ditulis, Black Mamba telah mencatatkan 18,591,718 tontonan kurang daripada 24 jam. Wah, syabas AESPA!

AESPA Catat Rekod! Debut ‘Black Mamba’ Capai 10 Juta Tontonan YouTube
Kredit foto: Soompi

Mengikut prediction pengikut dunia K-pop, AESPA dijangka bakal memberikan saingan sengit kepada girl group K-pop popular termasuklah Blackpink (YG Entertainment) dan TWICE (JYP Entertainment). Malah, status Red Velvet sebagai girl group kesayangan SM Entertaiment semasa juga mungkin sekali boleh ‘terancam’.

IKLAN

*

Tinjauan terhadap komen yang diberikan pada video muzik tersebut menyaksikan ramai memuji Black Mamba dan menyifatkan Aespa adalah artis rookie terbaik pada tahun ini

AESPA Catat Rekod! Debut ‘Black Mamba’ Capai 10 Juta Tontonan YouTube

IKLAN

 

AESPA Catat Rekod! Debut ‘Black Mamba’ Capai 10 Juta Tontonan YouTube

*

IKLAN

Bagi korang yang belum menonton, jom kita layan muzik video mereka.

Apa-apa pun, kami pasti masing-masing mempunyai pengikut dan peminat yang tersendiri.

Diharap peminat bintang Kpop yang lain turut memberikan sokongan kepada pendatang baru seperti AESPA.

Sumber: Allkpop

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI