Penyanyi tersohor tanah air, Datuk Seri Siti Nurhaliza, memberi pesanan kasih sayang buat anak saudaranya, Ummi Umaira agar tidak mudah berasa bangga menerima sebarang pujian terutama apabila kini semakin serius berkecimpung dalam industri seni.

Selain itu, ibu kepada dua cahaya mata itu juga mengingatkan Umai itu bahawa perjalanannya masih panjang.

Selain berharap penyanyi cilik berusia 12 tahun terus belajar dan menghormati orang atau penyanyi lain yang lebih dewasa.

ARTIKEL BERKAITAN: Tetap Cantik Meski ‘Awning Kelepet’, Tudung Siti Nurhaliza Jadi Perhatian Peminatnya

“Bila Orang Puji, Jangan Meninggi Diri Ya” -Pesanan Kasih Sayang Siti Nurhaliza Buat Umai

IKLAN

“Alhamdulillah, ini permulaan yang baharu. Masih jauh perjalanan Umai. Selalulah belajar dan jangan berhenti belajar.

“Bila orang puji, jangan meninggi diri ya Umai. Selalu hormat orang yang lebih senior (dewasa),” katanya.

IKLAN

Pada masa sama, penyanyi lagu popular Nirmala itu turut berpesan supaya Umai supaya selalu ada rasa kekurangan dalam diri dan mendoakan agar gadis itu berjaya dalam setiap perkara yang dilakukan.

“Bila Orang Puji, Jangan Meninggi Diri Ya” -Pesanan Kasih Sayang Siti Nurhaliza Buat Umai

IKLAN

“Selalu rasa ada kekurangan. Mak Iti (panggilan Siti) doakan Umai berjaya dalam setiap apa yang dilakukan. Allah, Rasul, ayah dan ibu jangan sesekali dilupakan. Insya-Allah, selamat hidup,” coretnya dalam ruangan komen perkongsian ibu Umai dalam Instagram.

Luahan itu dibuat Siti Nurhaliza susulan pujian ramai impak persembahan cemerlang di samping penyanyi terkenal Indonesia, Cakra Khan, ketika Konsert A Decade Cakra Khan Live In Kuala Lumpur 2.0, baru-baru ini.

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

SUMBER FOTO: Instagram Siti Nurhaliza & Umai

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI