Perkhabaran menyedihkan diterima daripada kem Big Hit Entertainment pada hari ini apabila tiga daripada tujuh orang ahli kumpulan sensasi K-pop, BTS telah disahkan positif COVID-19.

Dalam kenyataan yang dimuatnaik ke platform komuniti peminat global BTS ‘Weverse’, tiga ahli tersebut terdiri daripada Suga, Jin dan RM.

Big Hit Sahkan 3 Ahli BTS Positif COVID-19, Sambut Krismas Dalam Kuarantin
RM, Jin & Suga daripada kumpulan BTS.

Difahamkan, BTS baru sahaja pulang ke Korea Selatan dari Amerika Syarikat setelah menjayakan persembahan di sana; yang pertama seakannya untuk mereka sejak pandemik COVID-19 melanda dunia pada Mac, tahun lalu.

Big Hit Sahkan 3 Ahli BTS Positif COVID-19, Sambut Krismas Dalam Kuarantin
Terdahulu, kesemua ahli BTS telah menerima vaksinasi COVID-19 lengkap sebanyak dua dos.

Big Hit Sahkan 3 Ahli BTS Positif COVID-19, Sambut Krismas Dalam Kuarantin

IKLAN

Ahli terawal yang dikesan positif ialah Suga. Ia setelah penyanyi itu melalui ujian PCR sebaik saja menjejakkan kaki di Korea pada hari Khamis. Hasil ujian pada hari Jumaat mendapati dirinya positif dan terus diminta menjalani proses kuarantin.

Mereka bernasib baik kerana Suga tidak mempunyai kontak rapat dengan ahli lain sewaktu pulang.

Berbeza dengan dua lagi ahli BTS iaitu RM dan Jin; mereka pada awalnya menerima keputusan negatif. Namun menerusi ujian PCR yang dilakukan semula pada hari berikutnya, keputusan awal itu ternyata merupakan ‘false negative’ apabila masing-masing disahkan positif.

IKLAN

RM dimaklumkan tidak mempunyai sebarang simptom manakala Jin pula mengalami demam ringan.

Setakat hari ini, tiga orang ahli itu masih menjalani proses kuarantin di rumah mengikut panduan kesihatan; manakala empat orang ahli BTS yang lain telah diberikan tempoh berehat setelah mereka menamatkan acara ‘BTS Permission to Dance on Stage – LA’ dan ‘2021 Jingle Ball Tour’.

Nampak gayanya, mereka terpaksalah menyambut perayaan Hari Natal pada hujung minggu lalu di rumah sahaja.

IKLAN

Big Hit Sahkan 3 Ahli BTS Positif COVID-19, Sambut Krismas Dalam Kuarantin

REMAJA difahamkan bahawa kumpulan BTS berkemungkinan dijadualkan untuk muncul di acara Golden Disk Awards 2022 yang bakal menemui penonton, awal Januari ini. Diharap kesemua ahli BTS akan segera pulih dan dapat berkumpul semula bagi acara tersebut.

Sumber : (1)

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI