Okay, relaks semua..

 

Okay, kami bukan saja nak buat cerita ya… dah memang betul!

Tapi pelik juga.

Kafe yang premium seperti Starbucks Malaysia pun boleh mempunyai isu kebersihan seperti kedai di tepi jalan jugakah sehinggakan boleh ‘menternak’ tikus pula di dalam kedai?

Relax guys, walaupun memang benar ada tikus di Starbucks, bukanlah bermaksud ia adalah tikus sebenar yang berkeliaran.

IKLAN

Biar Betul,  Ada Starbucks Di Malaysia Yang Penuh Dengan Tikus??

Ia merupakan patung hiasan one-of-a-kind untuk koleksi Starbucks x Royal Selangor Bearista Buddy (Tikus) yang merupakan satu lagi merchandise istimewa yang dikeluarkan oleh Starbucks pada bulan Ogos ini.

Selain daripada merchandise seperti coffee sachet dan tumbler, kini korang boleh lihat patung hiasan ini diletakkan di rak dan kaunter.

IKLAN

Patung tersebut diperbuat daripada bahan pewter berkualiti tinggi oleh Royal Selangor untuk menyerupai 12 haiwan dalam kalendar zodiak. Pada setiap tahun, satu haiwan lain akan diperkenalkan Starbucks mengikut zodiak pada tahun tersebut dan 2020 merupakan tahun tikus.

Biar Betul,  Ada Starbucks Di Malaysia Yang Penuh Dengan Tikus??

Dijual pada harga RM228 (not bad untuk aksesori pewter), hanya 880 patung hiasan saja akan dijual di stor Starbucks terpilih di seluruh negara bermuula 28 Ogos ini. Terdapat juga edisi khas yang dijual pada harga RM388 dan RM680. Tentunya, ia lebih eksklusif dan akan digemari oleh penggemar barangan edisi terhad Starbucks.

IKLAN

Pada kami, ini adalah satu kerjasama baik oleh Starbucks dan Royal Selangor untuk memeriahkan lagi coffee scene di Malaysia seperti yang selalu kita lihat dilakukan oleh Starbucks di luar negara.

Biar Betul,  Ada Starbucks Di Malaysia Yang Penuh Dengan Tikus??

Sekurang-kurangnya, Malaysia mempunyai barangan yang hanya boleh didapati di sini saja. Sebelum ini, Starbucks ada mengeluarkan koleksi tempatan seperti tumbler bersama pereka fesyen, Rico Rinardi.

Diharap selepas ini, lebih banyak lagi kolaborasi yang dilakukan kerana sememangnya, orang Malaysia kan kreatif-kreatif belaka.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI