Bagi pengikut setia dan rakan artis yang tidak putus mengikuti perkembangan pelakon berkaliber, Nad Zainal, yang telah dimasukkan ke Hospital Pakar KPJ Ampang Puteri sejak 20 November lalu akibat jangkitan kuman pada paru-paru.

Terbaharu, rakan pelakon drama Dendam Seorang Isteri itu yang juga aktres popular, Ungku Ismail, ada berkongsi perkembangan terkini Nad menerusi satu hantaran video yang dimuat naiknya di Instagram.

ARTIKEL BERKAITAN: Berjaya Kumpul Lebih RM43k! Tabung Kecemasan Nad Zainal Selesai Diserahakn Kepada Keluarga

“Bertambah Baik, Masih Dalam Proses Pemulihan…” Ungku Ismail ‘Update’ Perkembangan Terkini Nad Zainal

Menurut pelakon naskhah popular Aku Yang Kau Tinggalkan itu, Nad masih dalam proses pemulihan dan dirinya juga perlu banyak berehat.

IKLAN

“Keadaan Nad bertambah baik, dia masih dalam proses pemulihan. Bagaimanapun, saya tidak mahu berkongsi perkembangan setiap hari kerana Nad perlu banyak berehat.

“Selain itu, atas permintaan keluarga juga, saya tidak boleh berkongsi secara terperinci tentang keadaannya sekarang ini,” katanya.

IKLAN

Dalam pada itu, Ungku turut memaklumkan Tabung Kecemasan Nad Zainal yang telah dilancarkan sebelum ini berjaya mengumpul sebanyak RM 270,000 hasil sumbangan orang ramai.

“Sebahagian wang tersebut digunakan untuk menampung kos rawatan hospital. Apa sahaja kos rawatan dan ikhtiar menggunakan wang sumbangan itu. Dalam hadis juga ada menyebut sedekah adalah cara ikhtir ketika sakit.

IKLAN

“Maka wang itu telah diinfaqkan atas nama Nad Zainal kepada rumah tahfiz, masjid serta golongan yang memerlukan.

“Wang selebihnya akan digunakan untuk menampung hidup Nad selepas keluar hospital nanti kerana dia tidak boleh terus berlakon dan dinasihatkan untuk berehat di rumah,” tambahnya lagi.

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

SUMBER FOTO: Instagram Nad Zainal