Bagi kaki movie, mesti jiwa meronta-ronta tak dapat tengok wayang sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang bermula March yang lepas.

Tapi ada berita gembira untuk korang ni, baru-baru ini melalui satu hantaran Facebook yang dimuat naik oleh pawagam terkenal iaitu Golden Screen Cinemas (GSC), pihak mereka sudah mula memberi bayangan bahawa pawagam akan dibuka semula mulai Julai dengan mempromosikan filem terbaru arahan Christopher Nolan yang berjudul Tenet.

IKLAN

Selain itu, memetik laporan The Star, tiga filem antarabangsa yang paling ditunggu-tunggu seperti The Purge 5, Tenet dan Mulan sudah mendapat tarikh tayangannya iaitu pada Julai ini.

 

View this post on Instagram

 

A film by Christopher Nolan. #TENET – coming to GSC this July.

A post shared by GSC | GSCinemas (@gscinemas) on

Korang dah ready nak serbu pawagam lagi? Berikut kami senaraikan antara filem best yang dijangka menemui korang di pangung wayang pada pertengahan tahun 2020

IKLAN
  1. Tenet – 16 Julai
  2. Mulan – 23 Julai
  3. Wonder Woman 1984 – 13 Ogos
  4. A Quiet Place 2 – 3 September
  5. The Conjuring: The Devil Made Me Do It – 10 September
  6. The King’s Man – 17 September
  7. Death On The Nile – 8 October
  8. G.I. Joe Snake Eyes – 22 Oktober
  9. Black Widow – 5 November
  10. Godzilla Vs Kong – 19 November
  11. Soul – 19 November
  12. No Time To Die – 26 November
  13. Free Guy – 10 Disember
  14. Dune – 17 Disember
  15. Top Gun Maverick – 24 Disember

Namun kaki wayang juga harus bersedia dengan norma gaya hidup baru dan diharapkan pihak pawagam mengikuti langkah-langkah pencegahan COVID-19 seperti mengamalkan penjarakan sosial antara penonton dan sebagainya.

IKLAN

Wah bestnya, lama tak tengok wayang dengan kawan-kawan.

Sumber :  Gempak