Model popular berdarah Amerika-Palestin, Bella Hadid merupakan salah seorang selebriti yang kental memperjuangkan hak asisi kemanusian warga negara Palestin terutamanya dengan isu pencerobohan dan eksploitasi oleh tentera Zionis Israel.

ARTIKEL BERKAITAN : Berketurunan Darah DiRaja Palestin, Ayah Bella Hadid Bercerita Bagaimana Keluarganya Diusir Dari Rumah Sendiri – REMAJA

Bella Hadid Tetap Terus Perjuangkan Palestin, Sanggup Hilang Pekerjaan Sebagai Model

Baru-baru ini, Bella Hadid berkata dia sanggup kehilangan pekerjaannya sebagai model untuk meneruskan tindakan membela Palestin.

Wanita berusia 25 tahun yang pernah bekerja dengan jenama fesyen utama di seluruh dunia, berkata dia menyedari dia ‘bukan di bumi ini untuk menjadi model’ semata-mata.

“Saya menyedari bahawa saya tidak berada di bumi ini untuk menjadi model,” kata Bella Hadid, seperti yang dilaporkan oleh Independent pada 19 Ogos 2022.

“Saya sangat bertuah dan bertuah kerana saya berada dalam kedudukan di mana saya boleh bercakap seperti yang saya lakukan. Dan sebenarnya, apakah kejatuhan? Bahawa saya kehilangan pekerjaan saya?” dia menyambung.

IKLAN

Dipulau Rakan-rakan

Menurut Intipseleb, Bella Hadid adalah salah seorang penyokong paling lantang dalam memperjuangkan isu berkaitan dengan negara Palestin.

Dia juga mendedahkan bahawa dia telah kehilangan banyak peluang untuk menjadi model kerana pandangannya terhadap apa yang terjadi di antara Israil dan Palestin. Malah, Bella juga seringkali dijauhi oleh rakan-rakannya.

Berhasrat Untuk Hidup Dalam Budaya Islam

IKLAN

Bella Hadid juga mendedahkan bahawa setelah perceraian ibu bapanya pada tahun 2000, dia mula berasa jauh dari negara Palestin. Malah dia mendedahkan dia telah kehilangan sebahagian daripada dirinya.

Bella Hadid Tetap Terus Perjuangkan Palestin, Sanggup Hilang Pekerjaan Sebagai Model

Dia juga mendedahkan bahawa dia kesal kerana tidak diberi peluang untuk hidup dalam persekitaran Islam. Bella menyatakan hasratnya untuk dapat hidup dalam budaya Islam.

Salute! itulah satu perkataan yang boleh kita katakan kepada model terkenal ini. Sanggup berkorban kerjaya dan rakan-rakan demi tiket kebebasan bersuara.

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN : Bella Hadid Berisiko Hilang Kontrak Kerana Lantang Pertahankan Palestin? – REMAJA

Sumber : Intipseleb

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Show emotes
IKLAN