Sumber gambar: Instagram Destiny Wagner

Pertandingan ratu cantik antara pentas pertandingan yang mampu mengharumkan nama negara. Jika memenangi gelaran yang dipertandingkan, bukan sahaja peserta itu yang berjaya melakar sejarah bahkan nama negara tersebut sekaligus akan menjadi sebutan.

Ia bagus untuk memahat nama dan mendidik masyarakat antarabangsa terutamanya tentang kewujudan dan keunikan sesebuah negara.

Belize Juarai Pertandingan Miss Earth 2021. Malaysia Berpuas Hati Di Kedudukan 20 Terbaik
Semalam telah berlangsungnya pertandingan Miss Earth 2021 yang diadakan secara maya. Ini merupakan kali kedua pertandingan ini dilangsungkan secara maya disebabkan pandemik Covid-19. Seramai 89 wakil negara seluruh dunia menyertai pertandingan ini.

Akhirnya, pertandingan ini dimenangi oleh Destiny Wagner yang mewakili Belize. Gadis berusia 25 tahun ini mencipta sejarah tersendiri untuk negaranya kerana ini merupakan kali pertama Belize memanangi pertandingan ratu cantik di pentas antarabangsa.

IKLAN
Belize Juarai Pertandingan Miss Earth 2021. Malaysia Berpuas Hati Di Kedudukan 20 Terbaik
Ketika diumumkan sebagai pemenang secara maya. Sumber gambar: Tangkap Layar YouTube Miss Earth

Usai dia diumumkan sebagai pemenang, Destiny berkongsi keterujaannya apabila diangkat sebagai Miss Earth yang bakal menggalas tugas selama setahun.

“Negara saya tidak pernah memenangi pertandingan Miss Earth atau mana-mana mahkota pertandingan ratu cantik antarabangsa sebelum ini.

IKLAN

“Jadi sekarang ini apa yang kami perlukan dan saya sangat teruja untuk mewakili negara yang cantik ini. Saya terharu sekarang dengan emosi. Kata-kata dan ucapan terima kasih, sangat sukar untuk diungkapkan. Tetapi saya bersyukur,” ujarnya.

Tiga lagi peserta yang berada dalam kelompok empat terbaik ialah Marisa Butler dari Amerika Syarikat, Romina Denecken dari Chile dan Baitong Jareerat Petsom dari Thailand. Masing-masing membawa pulang gelaran Miss Earth-Air, Miss Earth-Water dan Miss Earth-Fire.

IKLAN

Belize Juarai Pertandingan Miss Earth 2021. Malaysia Berpuas Hati Di Kedudukan 20 Terbaik

Belize Juarai Pertandingan Miss Earth 2021. Malaysia Berpuas Hati Di Kedudukan 20 Terbaik
NIsha dalam gaun petang rekaan Jimmy Couture. Sumber gambar: Instagram Nisa Thayananthan

Wakil Malaysia pula, Nisha Thayananthan berpuas hati apabila dia diumumkan berada di kedudukan 20 terbaik dari keseluruhan peserta. Dia yang juga merupakan soerang doktor turut dinobatkan sebagai pemenang pingat perak dalam acara pertandingan peragaan gaun petang untuk pertandingan ini.

++ Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI