back to top
Remaja kini berada di dalam aplikasi   
Remaja kini berada di dalam aplikasi   
Home Berita “Begitulah Rasanya Berperang Sambal Nyet..” Khairul Aming Tunggu Tiket Coldplay Hingga Ke...

“Begitulah Rasanya Berperang Sambal Nyet..” Khairul Aming Tunggu Tiket Coldplay Hingga Ke Tandas

Sesak dan selalu tergendala!

Begitulah keadaan laman web penjualan tiket konsert siri jelajah kumpulan Inggeris popular, Coldplay berjudul Music Of The Spheres World Tour yang dijadualkan pada 22 November depan.

Laman web Go Live-Asia itu dipercayai sesak berikutan ribuan pemegang kad CIMB Bank cuba untuk mendapatkan tiket sejak sistem dibuka pagi tadi.

Tinjauan REMAJA di platform Twitter mendapati ramai peminat Coldplay yang meluahkan rasa kesal dengan kejadian sesak ini dan berharap agar pihak penganjur akan memperbaiki sistem laman web apabila jualan terus dibuka pada keesokan hari.

Turut terpaksa bersesak sejak pagi tadi adalah usahawan dan pempengaruh terkenal, Khairul Aming.

“Begitulah Rasanya Berperang Sambal Nyet..” Khairul Aming Tunggu Tiket Coldplay Hingga Ke Tandas
Khairul Aming.

Menerusi ciapan di akaun beliau, setelah berjam-jam menanti giliran untuk membuat pembayaran barulah beliau mengesahkan pembelian empat tiket jenis berdiri daripada laman tersebut.

Lebih kelakar apabila Khairul Aming terpaksa membawa bersama komputer riba ke tandas kerana enggan terlepas peluang membeli tiket!

“Walaupun que dalam toilet dari pagi dapat jugak beli.

“(Dapat tiket) Cat 3. Actually dah 10 minit duduk dalam buying page tapi semua soldout standing. Tiba-tiba ada available balik,” ciapnya.

IKLAN

Beliau juga sempat menunjukkan paparan skrin sebagai bukti tiket jenis tempat duduk di Stadium Nasional Bukit Jalil itu kebanyakannya sudah habis terjual!

Hhm.. rasa nak give lah sebelum ‘berperang’ esok.

“Begitulah Rasanya Berperang Sambal Nyet..” Khairul Aming Tunggu Tiket Coldplay Hingga Ke Tandas

Ciapan Khairul Aming itu juga mencuit hati apabila warganet menyamakan situasi sukar membeli tiket konsert Coldplay ini dengan situasi ‘merebut’ produk Sambal Nyet miliknya yang sering licin terjual.

“Begitu la ming rasanya berperang sambal awak.”

IKLAN

“Gitu lah masa netizen beli sambal nyet.”

“Baru dia rasa macam mana kami semua beli Sambal Nyet dia..”

“Macam tula kami beli sambal nyet bang.”

“Baru dia tahu susah camni lar nak beli sambal nyet.”

“Sebab saya dah selalu practice beli sambal abang la saya dapat beli ticket bang.”

IKLAN

“Rasakan kamu Khairul Aming. Ni lah yang kami rasa.”

“Begitulah Rasanya Berperang Sambal Nyet..” Khairul Aming Tunggu Tiket Coldplay Hingga Ke Tandas

Amboi! Balas dendam nampak, hehe..

Apapun, bagi korang yang tidak bergelar pemegang akaun CIMB, selamat berjuang untuk mendapatkan tiket konsert Coldplay esok ya!

Harga tiket dijual antara RM228 ke RM3,088. Terdapat juga harga lain iaitu RM2,108 sehingga RM1,258 di mana pemegang tiket-tiket  ini akan diberikan pengalaman lawatan ke belakang pentas melalui pintu masuk khusus, diberikan barang eksklusif dan hadiah direka khas.

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI