Nampaknya ada sesetengah orang mengambil jalan mudah untuk jadi senang. Tenaga kuat, badan pun sihat tapi malas bekerja. Masa yang sama perlukan duit untuk belanja.

Jalan paling mudah ialah menyamun. Sejak beberapa hari lalu, tular di media sosial berkaitan satu cubaan kejadian samun di siang hari berlaku di Taman Sri Gombak Fasa 7/4 sehingga menimbulkan kegelisahan pada penduduk di situ.

Menurut info komuniti atas nama fb Taman Sri Gombak yang menyebarkan rakaman CCTV itu, meminta agar video wajah penyamun ini ditularkan kerana cubaan menyamun itu bukan sekali dua berlaku (mungkin sudah kerap dan meminta agar penduduk berhati-hati agar tidak menjadi mangsanya).

Paling menakutkan ia berlaku di siang hari dan pelakunya berpakaian kemas. Tak nampak pun seperti seorang penjahat. Lebih hebat pelakunya memakai Honda CRZ berwarna putih.

Bawa Honda CRZ Tapi Selamba Cuba Pecah Rumah Orang, Tular Wajah Penyamun Di Media Sosial
Pakaian kemas je kan tapi sedang lakukan cubaan menyamun rumah di Taman Sri Gombak. Ada yang kata pakai Honda CRV lagi

Tonton videonya cubaan sedang menyamun.

IKLAN

Cubaan pecah rumah di Fasa 7/4 Taman Sri Gombak pada 27 Nov 2018 (Selasa) 12:02 PM.Salam.. mohon viralkan.. Semalam rumah saya di Taman Sri Gombak SG 7/4 hampir dipecah masuk. Gara-gara si pencuri gagal memasuki sebuah rumah, dia mencuba nasib ke rumah sebelah. Tanpa menyedari kelibatnya sudah pun dirakam CCTV. Seorang lelaki berpakaian kemas menaiki kereta HONDA CRZ berwarna PUTIH. Mohon kita berhati-hati dengan setiap manusia. Berpura-pura menunggu tuan rumah untuk satu appointment. Tanpa disedari terus memanjat pagar dan memulakan aktiviti berseorangan. Namun gagal. Harap pihak polis tegas dan ambil tindakan. Kejadian kedua untuk keluarga saya selepas kehilangan kereta awal tahun lepas.

Posted by Taman Sri Gombak on Tuesday, 27 November 2018

Sebut tentang Honda CRZ ini, seorang individu atas nama Mohammad Firdaus turut menulis di statusnya bahawa kejadian samun melibatkan kereta ini bukan sekali pernah berlaku tapi pelakunya pernah mencederakan tuan rumah demi mendapatkan hajatnya.

Bawa Honda CRZ Tapi Selamba Cuba Pecah Rumah Orang, Tular Wajah Penyamun Di Media Sosial

Wow, kereta penyamun pun canggih-canggih belaka hari ini! Mohon hati-hati ya semua. Bukan apa zaman sekarang semuanya mahu ambil kerja mudah. Mahu duit mudah tapi malas untuk bekerja. Kalau dulu kita fikir pakai kereta Honda CRZ ini orang “have-have” tapi lepas nie kena hati-hati ya semua. Jangan sampai jadi mangsa.

IKLAN

Baca kisah ini sebagaimana dikongsi oleh grup info komuniti atas nama Taman Sri Gombak.

Cubaan pecah rumah di Fasa 7/4 Taman Sri Gombak pada 27 Nov 2018 (Selasa) 12:02 PM.

Salam.. mohon viralkan.. Semalam rumah saya di Taman Sri Gombak SG 7/4 hampir dipecah masuk. Gara-gara si pencuri gagal memasuki sebuah rumah, dia mencuba nasib ke rumah sebelah. Tanpa menyedari kelibatnya sudah pun dirakam CCTV.

IKLAN

Seorang lelaki berpakaian kemas menaiki kereta HONDA CRZ berwarna PUTIH. Mohon kita berhati-hati dengan setiap manusia. Berpura-pura menunggu tuan rumah untuk satu appointment.

Tanpa disedari terus memanjat pagar dan memulakan aktiviti berseorangan. Namun gagal. Harap pihak polis tegas dan ambil tindakan. Kejadian kedua untuk keluarga saya selepas kehilangan kereta awal tahun lepas.

So hati-hati semua, jangan sampai jadi mangsa!

 

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI