Sebagaimana kita tahu, angka mangsa banjir di negeri Pahang terus meningkat kepada 13,626 di mana kesemua mangsa telah ditempatkan di 200 Pusat Pemindahan Sementara (PPS) yang beroperasi di sembilan daerah di negeri tersebut.

“Bangga Jadi Rakyat Tuanku”, Netizen Puji Sikap Agong Hulur Bantuan Buat Mangsa Banjir

Hal tersebut mendapat perhatian Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dan Raja Permaisuri Agong Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah menerusi perkongsian di Instagram baginda sebentar tadi.

Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah menerusi perkongsian instagram berkenan sendiri telah berkenaan mencemar duli memandu sendiri kenderaan ke kawasan banjir melalui Lebuh Raya Pantai Timur (LPT) yang dinaiki air.

 

IKLAN

Keberangkatan Al-Sultan Abdullah mencerminkan keprihatinan tinggi baginda terhadap keselamatan dan kesihatan rakyat yang ditimpa banjir di Pahang.

Baginda mencemar duli dan hulur bantuan

Media sosial Istana Negara turut berkongsi gambar-gambar KDYMM Agong menuju ke pusat penempatan sementara mangsa banjir di Maran untuk melakukan lawatan di sana.

IKLAN

Sebelum tiba ke tempat tersebut, baginda juga berkenaan turun daripada kenderaan rasmi yang dinaiki dengan menghulurkan sumbangan kepada pemandu-pemandu kenderaan berat yang terkandas disebabkan kenaikan air banjir di Plaza Tol Karak.

 

IKLAN

Bangga Jadi Rakyat Tuanku – Netizen

Rata-rata warganet terharu dengan sikap Baginda amat prihatin dengan nasib rakyat yang ditimpa bencana alam.

“Bangga Jadi Rakyat Tuanku”, Netizen Puji Sikap Agong Hulur Bantuan Buat Mangsa Banjir
Sumber : Instagram airtangan_tunkuazizah

Apa-apapun, tiada kata lain kecuali terima kasih atas keprihatinan yang ditunjukkan oleh Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong dan keluarga. Moga Tuhan saja membalas jasa dan niat baik semua pihak yang tampil membantu mangsa banjir.

Sumber : Instagram airtangan_tunkuazizah

Show emotes
IKLAN