Home Hiburan Bakal Ke Layar Perak, Keluang Man Cari Watak Utama! Syarat Kena ‘Sado’

Bakal Ke Layar Perak, Keluang Man Cari Watak Utama! Syarat Kena ‘Sado’

Siri animasi legenda Malaysia yang amat popular sejak lebih dua dekad lalu dilaporkan  bakal diangkat ke layar perak.

Justeru, Studio filem, Astro Shaw Sdn. Bhd akan mengadakan satu sesi ujibakat bagi mencari watak lelaki utama untuk filem live-action animasi legenda tanah air, Keluang Man.

Pengumuman berkenaan dibuat menerusi platform Instagram rasmi Astro Shaw.

ARTIKEL BERKAITAN: Saya #RemajaMalaysia : Dari Kelindan Lori Ke Dunia Penerbangan

Bakal Ke Layar Perak, Keluang Man Cari Watak Utama! Syarat Kena ‘Sado’

“Adakah anda KELUANG MAN yang kami cari? Jom join ujibakat sebelum 13 Ogos 2023 untuk watak utama bagi membintangi filem akan datang terbaru kami, KELUANG MAN!

IKLAN

“Untuk maklumat lanjut, sila tekan link yang tertera di bio Astro Shaw!” kongsinya.

Hantaran terbabit telah disertai sekeping poster yang memuatkan kriteria-kriteria watak utama yang dicari-cari.

Antaranya, peserta mestilah seorang lelaki, berusia dalam lingkungan 21 tahun hingga 40 tahun, fasih berbahasa Melayu dan berbadan tegap.

IKLAN

Bakal Ke Layar Perak, Keluang Man Cari Watak Utama! Syarat Kena ‘Sado’

Selain itu, memiliki asas mempertahankan diri juga merupakan satu nilai tambah bagi peserta-perseta yang ingin mencuba nasib.

Bagi menyertai ujibakat tersebut, peserta perlu menghantar video pengenalan diri dengan durasi maksimum tiga minit menerusi kod QR yang terpampang pada poster ujibakat.

IKLAN

Bagi sesiapa yang ingin mendapatkan maklumat lanjut mengenai sesi ujibakat ini, anda boleh layari laman web rasmi Keluang Man.

Calon yang terpilih dalam senarai pendek akan mendapat notifikasi dari pihak produksi. Mereka akan diberikan penerangan tentang ciri-ciri karakter untuk proses uji bakat fasa kedua secara fizikal di Kuala Lumpur/Selangor.

Seramai 10 individu yang memiliki bakat terbaik akan dipilih untuk saringan fasa ketiga sebelum pihak produksi mendedahkan siapa yang berjaya membawa watak Keluang Man.

Bakal Ke Layar Perak, Keluang Man Cari Watak Utama! Syarat Kena ‘Sado’

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

SUMBER: Instagram Astro Shaw