Gempar semalam apabila Pengarah filem Firdaus Hanif, yang dikenali sebagai Pitt Haniff, hilang selepas bot digunakan terbalik ketika memancing.

Menurut Malaysian Free Today operasi mencari dan menyelamat pengarah filem, Firdaus Hanif, 43, yang dikhuatiri lemas di Sungai Jelai, Kuala Lipis semalam, diperluas sehingga 30km dari lokasi mangsa kali terakhir dilihat.

Khabar duka buat industri

Namun Sebentar tadi, menerusi akaun Facebook Fauziah, dia telah memberitahu khabar duka bahawa jenazah anaknya telah ditemui. Pitt Hanif dilaporkan lemas selepas bot yang dinaikinya terbalik di Sungai Mela Jerantut, Pahang ketika memancing bersama seorang rakan.

IKLAN

Jenazah dalam keadaan baik

Namun begitu, walaupun telah hampir dua hari lemas, jenazah allahyarham masih dalam keadaan baik. Perkara tersebut diberitahu sendiri oleh sahabatnya iaitu penulis skrip terkenal dan juga isteri kepada pelakon Khir Rahman, Siti Jasmina Ibrahim.

IKLAN

Rakan Selebriti Turut Bersedih

IKLAN

Allahyarham Pitt Hanif telah meninggalkan seorang isteri iaitu Farah Ahmad dan tiga orang anak.

Al- fatihah buat arwah Pitt Hanif moga arwah ditempatkan dalam kalangan orang beriman dan rohnya dicucuri rahmat. Takziah juga buat Fauziah Nawi dan keluarga.. Hati-hati guys di musim hujan ni.

Sumber : Fauziah Nawi, Siti Jasmina Ibrahim