Justin Timberlake atau JT telah memberi teaser ringkas yang paling dinanti-nantikan oleh peminat setianya, sebuah album baru pada 2 Februari tahun ini!

Penyanyi berusia 36 tahun itu mengumumkan album yang berjudul ‘Man of the Woods’ itu akan menjadi album kelimanya selepas empat tahun lalu melancarkan LP, The 20.20 Experience – 2 of 2.

Album ‘Man Of The Woods’ : Betul Ke Justin Timberlake Akan Bergandingan Dengan ‘N Sync?

On the surface, beliau sebenarnya tidak pernah hilang daripada radar dunia muzik apabila pernah melancarkan single Can’t Stop the Feeling pada tahun 2016. Namun, semestinya ramai yang tidak sabar menantikan apakah lagu baru yang akan diselitkan JT pada kali ini.

Buat masa sekarang, ini merupakan 5 perkara yang REMAJA tahu mengenai ‘Man of the Woods’.

 

Album ‘Man Of The Woods’ : Betul Ke Justin Timberlake Akan Bergandingan Dengan ‘N Sync?

Kolaborasi Bersama Pharrell

Komposer dan penyanyi, Pharrell Williams dikhabarkan akan terlibat sama. Berdasarkan kepada klip trailer album ini, Pharrell kelihatan sentiasa berada bersama JT di dalam studio. Malah, Pharell turut berkata terdapat satu trek ‘smash’ di dalam album tersebut menandakan dia tahu mengenai ‘Man of the Woods’ secara in-and-out.

IKLAN

REMAJA menjangkakan akan ada sekurang-kurangnya satu trek yang menampilkan vokal Pharrell. Mengapa tidak, mereka berdua pernah berkolaborasi untuk album Pharrell G I R L pada tahun 2014.

 

Beralih Kepada Muzik Country?

Pada anugerah Country Music Award 2015, JT pernah mempersembahkan dua buah lagu iaitu ‘Tennessee Whiskey’ dan ‘Drink You Away’ bersama penyanyi, Chris Stapleton. Selepas saja persembahan tersebut, lagu-lagu JT daripada album 20/20 terus dimainkan di radio muzik Country.

Tidak mustahil jika beliau mencatur strategi untuk terus mendapatkan perhatian daripada peminat muzik Country dengan memuat masuk lagu daripada genre tersebut. Tambahan pula apabila JT sendiri dibesarkan di pekan Tennessee semasa kecil. Ala-ala mengimbas kembali nostalgia gitu.

IKLAN

 

Album ‘Man Of The Woods’ : Betul Ke Justin Timberlake Akan Bergandingan Dengan ‘N Sync?

Anak, Silas Randall Turut Ada

Sebelum ini, Beyonce pernah memasukkan vokal anaknya, Blue Ivy di dalam lagu bertajuk – well – ‘Blue’. Taylor Swift juga memasukkan vokal anak kepada Blake Lively dan Ryan Reynolds, James Reynolds di dalam lagu ‘Gorgeous’.

Strategi tersebut mungkin akan diguna pakai oleh JT bersama anak lelakinya, Silas Randall. Selama ini, beliau tidak pernah memuat naik video bersama Silas. Jadi, kalau dapat dengar suara pun okaylah.

 

IKLAN

Album ‘Man Of The Woods’ : Betul Ke Justin Timberlake Akan Bergandingan Dengan ‘N Sync?

Album Yang Lebih ‘Tenang’

JT telah memuat naik artwork hadapan ‘Man of the Woods’ yang menunjukkan dirinya terbahagi kepada dua. Bahagian atas adalah imej dirinya berpakaian suit manakala bahagian bawah pula menyarung kemeja flannel, sluar denim dan kasut sneakers.

REMAJA dapat rasakan album ini akan lebih menjurus ke arah muzik yang lebih ‘tenang’ dan tidak terlalu diubah suai mengikut cara muzik JT dahulu.

 

Gabungan Bersama Ahli N’SYNC

Oh well, berangan sangat kalau nak lihat gabungan N’SYNC semula. Tapi tunggu dulu, ia tidaklah 100% mustahil.

JT pernah mengajak grup lamanya itu untuk berkongsi pentas di anugerah MTV Video Music Awards (VMA) pada tahun 2013. Beliau juga pernah mengatakan bahawa album ‘Man of the Woods’ diilhamkan daripada zaman lamanya. Hmm sama ada beliau maksudkan zaman kanak-kanak, remaja, semasa bersama N’SYNC atau sebelum mengenali isteri, Jessica Biel – hanya JT je yang tahu buat masa ini.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI