Perkara yang paling membosankan ketika ingin membuat perjalanan jauh menaiki pesawat adalah apabila berlakunya flight delayed yang kadang-kadang boleh makan masa sehinga berjam-jam.

Mood nak pergi bercuti tu boleh jadi spoil kalau berhadapan dengan situasi macam ni. Namun begitu, seorang penumpang yang dalam penerbangan dari Hong Kong ke Bangkok pada Julai lalu telah memuat turun sebuah video pramugari cantik yang menghiburkan penumpang sewaktu penerbangan tertunda.

Pramugari yang sempat menyanyikan dua buah lagu termasuk lagu berbahasa Thai itu mendapat sorakan dan tepukan daripada penumpang yang jelas terhibur dengan kelunakan dan kecomelan pelantun suara tersebut.

IKLAN

Lagu Thai tu mungkin kita tak pernah dengar tapi yang pasti, nyanyian lagu popular Jason Mraz I’m Yours memang mencuri hati pendengar.

Video ini juga menjadi viral setelah di kongsi di laman sosial dan ramai juga turut memuji bukan saja kecantikan pramugari tersebut, malah suaranya juga boleh tahan sedap.

IKLAN

Kalau macam ni la hiburan yang kita dapat bila penerbangan delay barulah tak rasa bosan sangat kan. Setidak-setidaknya pihak mereka cuba berusaha untuk melakukan sesuatu bagi menghiburkan para penumpang yang ada.

Kudos!

IKLAN

Sumber: worldofbuzz.com