Selepas merancang untuk memperkenalkan perkhidmatan e-hailing perjalanan udara menggunakan pesawat elektric vertical take-off and landing (eVTOL), kini nampaknya AirAsia melancarkan terlebih dahulu khidmat tempahan makanan menerusi AirAsia Food.

BACA: AirAsia Bakal Tawar e-Hailing Udara, Dari KLIA Ke KL Sentral Hanya Dalam 11 Minit

Platform penghantaran makanan AirAsia Super App dikatakan bakal memulakan perkhidmatan unik untuk kawasan terpilih di Lembah Klang yang membolehkan pengguna menikmati makanan terkenal dari Pulau Pinang diterbangkan dan dihantar terus ke depan pintu rumah korang.

Antara pilihan makanan yang ditawarkan termasuklah menu halal daripada Hameed Pata & Mi Goreng Sotong Bangkok Lane, jeruk campur oleh Jeruk Madu Pak Ali, Kuih Nyonya daripada Li Er Cafe, Nasi Kandar Hameediyah, Mi Kari Putih, Char Koay Teow dan Mi Hokkien Bee Hwa Cafe.

IKLAN

Wah, menarik bukan?

Menurut laporan Berita Harian, semua pesanan makanan akan dimasak dan disediakan terus dari kedai sebelum diterbangkan mengikut protokol kebersihan yang ketat dari Pulau Pinang ke Lembah Klang pada hari-hari tertentu setiap minngu. Caj penghantaran dikenakan sebanyak RM5.99 bagi setiap pesanan. Memang berbaloi!

Korang mempunyai pilihan untuk membuat pra-tempahan makanan kegemaran sehingga 30 hari lebih awal. Nah, selepas ini kalau teringin nak makan nasi kandar, mi goreng sotong atau pasemboq korang dah tak perlu nak buat plan ke Pulau Pinang, buat tempahan sahaja menerusi AirAsia Food ini.

IKLAN

BACA: 10 Mi Goreng Terbaik Yang Korang Kena Cari Kalau Mai Penang

Sumber: (1), (2)

IKLAN

**

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

https://www.youtube.com/watch?v=ZR5k3G3N5LY&t=1064s

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI