Bagi sesiapa yang kononnya nak diet tak makan nasi, korang mesti terliur tengok aneka mee goreng yang terdapat di Penang ni.

Dah jadi kebiasaan, kalau pi Penang mesti cari makanan sedap kan? So, kali ni kami bukan nak share pasal nasi kandar, tapi 10 tempat mee goreng yang korang boleh cari kalau berkunjung ke sana. Pasti tak menyesal beb!

1. Mee Goreng Rasheed

Lokasi: 22-30, Lebuhraya Jelutong, Taman Jelutong, 11600 George Town, Pulau Pinang

Waktu operasi: 2:30 PM – 7:00 PM (Setiap hari)

2. Mee Goreng @ Bangkok Lane

Lokasi: 280, Jalan Burma, George Town, 10350 George Town, Pulau Pinang, Malaysia

Waktu operasi : 8:00AM to 6:00PM (Ditutup pada hari Isnin)

3. Mee Goreng Jalil

Lokasi: Mee Jalil, Jalan Kenari, 11900 Bayan Lepas, Pulau Pinang (Opposite KFC Sungai Ara)

Waktu operasi: 2 PM – 7 PM (Tutup pada hari Jumaat & anytime)

IKLAN

4. Mee Goreng @ Penang Hill

Lokasi : Jalan Stesen, Bukit Bendera, Pulau Pinang, 11500 Ayer Hitam, Malaysia

Waktu operasi: 11:30 AM – 5:30 PM

5. Mee Sotong @ Padang Kota

Lokasi: Esplanade Food Court. Tun Syed Sheh Barakbah Road, 10200, Georgetown, Penang

Waktu operasi: 11:30 AM – 8:00 PM (Isnin hingga Sabtu)

6. Mee Goreng CRC

IKLAN

Lokasi: 1, Jalan Larut, 10050, Georgetown, Penang

Waktu operasi: 11:00 AM- 4:00PM (Dibuka setiap hari)

7. Mee Goreng @ City Rio

Lokasi: 64, Bishop St, Georgetown, 10200 George Town, Penang, Malaysia, 10200, Georgetown, Penang

Waktu operasi: 7:00 AM – 3:00 PM (Tutup pada Sabtu dan Ahad)

8. Hussain Mee Goreng @ Jelutong

IKLAN

Lokasi: Jelutong Night market, Jalan Penaga, 11600, Georgetown, Penang

Waktu operasi: 3:00 PM – 11:00PM (Dibuka setiap hari)

9. Jones Road Mee Goreng

Lokasi: 280, Jalan Burma, George Town, 10350 George Town, Pulau Pinang, Malaysia

Waktu operasi: 8:00 AM- 6:00 PM (Tutup pada hari Isnin)

10. Mee Goreng @ Excellent Cafe

Lokasi: 39B, Jalan Ayer Itam,11500 Penang, Malaysia

Waktu operasi: 12:00 PM – 6:00PM

Tengok gambar pun dah meleleh wey. Belum lagi kalau dapat makan. Apa lagi guys, jom weekend ni kita pi jalan-jalan cari makan ke Penang.
 

Sumber: penangfoodie.com