Penyanyi terkenal Indonesia, Afgan Syahreza atau lebih dikenal Afgan baru-baru ini melancarkan kolaborasi bersama penyanyi rap terkenal Korea Selatan, Jessi dalam single terbaru yang berjudul Escape.

Pengumuman ini dikongsi oleh Afgan melalui Instagram pada Khamis, dan hal ini mengejutkan para peminat kedua penyanyi itu.

Kata Afgan melalui posting yang sama, “Akhirnya! Escape akan dilancarkan pada 21 Jun ini @jessicah_o”.

Kerjasama di antara Afgan dan Jessi merupakan kolaborasi pertama mereka dan gabungan gaya muzik unik keduanya dinanti dan bakal menyatukan peminat-peminat mereka.

IKLAN

Dua Genre Berbeza Disatukan! Afgan dan Jessi Lancar ‘Escape’

Afgan yang terkenal dengan vokal merdu dan kepelbagaian muziknya, sekali lagi menunjukkan kebolehan dirinya sebagai seorang pemuzik yang serba boleh. 

Sebelumnya, Afgan telah bekerjasama dengan Jackson Wang bekas anggota GOT7, menunjukkan kemampuannya untuk berkongsi pentas dengan artis antarabangsa. Kali ini, keputusannya untuk bekerjasama dengan Jessi, yang terkenal dengan gaya rap dan karisma di atas pentas, menegaskan komitmennya untuk meneroka genre muzik baru.

IKLAN

Menurut Jessi pula, kolaborasi ini merupakan peluang besar untuk memperluaskan pengaruhnya dalam seni muzik secara global. Antusiasme peminat-peminat terhadap Escape amat tinggi, dan ramai menantikan kerjasama yang menakjubkan ini. 

Kolaborasi ini bukan sahaja membuktikan muzik merayakan kepelbagaian budaya, tetapi juga menunjukkan muzik adalah bahasa serantau yang universal.

IKLAN

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti TelegramInstagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI