Memang seramkan kalau kenderaan tiba-tiba hilang fungsi walau kereta dalam keadaan elok semuanya.

Bayangkan nak tekan brek, brek tak berfungsi, seolah-olah ada “benda” kawal kenderaan kita. Pengalaman dikongsi seorang gadis mengenai pengalaman seram ketika melalui Jalan Endau -Mersing bebeberapa hari lepas di mana kenderaan dipandunya hilang fungsi secara tiba-tiba merupakan satu pengalaman sukar dilupakan.

Lebih menakutkan saat keretanya terhoyang hayang, kenderaan di belakang dinaiki oleh ahli keluarganya menyaksikan semua peristiwa itu.Kata gadis ini, dia terasa ada “benda” memaut stereng keretanya dan mengawal kenderaan tersebut.

Iskh,memang seram sangat-sangat kalau kena begini.

Baca pengalaman seramnya ketika melalui Jalan Endau – Mersing ini.

Kejadian 5 Sept 2020

IKLAN

Dari kampung dan on the way nak balik Pontian semalam. Sebab Ahad akak dah start mengajar. Seingat diri ni, sebelum kejadian tengah lalu sebelah lori sebab jalan dua hala.

Kemalangan ini jadi dekat Jalan Endau – Mersing dan masa tu dalam keadaan hujan renyai-renyai. Dan keadaan jalan raya lurus masa tu.

Ada “benda” paut dan kawal stereng ketika hujan renyai

Lillahitalla diri yang bawak kereta ni sendiri rasa dan nampak ada benda paut stereng kereta tu ke kiri. Dia paut habis dan memang rasa benda tu alih stereng ke kiri dekat jalan yang lurus.

Dah cuba paut balik stereng tu ke kanan dan kaki terus tekan brek automatik. Tapi semua tak function. Hanya mampu jerit adikkkkkk adikkk Allahhh Allahhh Allahhhhhh je masa tu.

IKLAN

Dah mengucap siap-siap. Teringat-ingat kereta terbalik banyak kali sebelum hentam tebing. Tangan pegang adik bongsu dekat sebelah. Fikir mati je. And fikir dah tak dapat jumpa mak dengan abah lagi .




Along dengan mak follow dari belakang guna kereta lain. Dorang nampak dengan mata sendiri keadaan kereta kita orang berpusing and terbalik beberapa kali sebelum hentam tebing.

IKLAN

Tak dapat imagine kalau kereta terbalik and stop tengah-tengah jalan mesti kena sodok dengan lori besar dekat belakang. Mesti sekarang aku dengan adik dah takde Allah. Takut sangat takut tak sempat mintak ampun dengan mak abah dengan Allah.

Syukur Allah masih beri peluang kedua atas diri ni dan adik bongsu. Allah masih lindungi keluarga kami. Sumpah trauma. Sumpah takut. Takut and takut. And trauma. Trauma sangat2. Kereta total lost.

*bila masuk kecemasan semalam MA tanya semua tentang kejadian. And dia cakap memang kebanyakan org yang accident dekat situ mesti meninggal. Yang hidup akan cerita ternampak benda ghaib.

Tak sangka terjadi dekat diri sendiri. Percaya atau tidak sebagai orang islam memang kena percaya kepada benda ghaib. Sampai skg aku trauma sebab jelas dan nyata ada benda paut stereng habis ke kiri secara tiba – tiba dekat jalan lurus . Wallahualam
Kredit : Bella Huda