(Dari Kiri) : Siti Nordiana, Haqiem Rusli & Janna Nick

 

Tanpa peminat siapalah golongan artis dalam dunia seni hiburan tanah air.

Sudah menjadi lumrah bagi acara anugerah yang memerlukan undian peminat untuk menjadi lubuk memancing perhatian, sokongan dan usaha para peminat bagi memberikan hadiah terindah buat artis kegemaran masing-masing. Pada malam ini di acara Anugerah Bintang Popular BH (ABPBH) Ke-34, akhirnya kita akan mengetahui populariti siapakah yang paling memuncak dan konsisten sepanjang musim wabak COVID-19 ini.

Disebabkan olehh kekangan pandemik di Malaysia, golongan penghibur tanah air merupakan antara golongan yang paling terkesan disebabkan ketiadaan peluang pekerjaan dan projek baharu sehinggakan ada yang perlu menjadi bidang terjun dan melakukan pekerjaan lain demi meneruskan kehidupan. Begitupun, sebilangan daripada mereka masih terus disokong oleh kelab peminat sendiri biarpun tanpa kehadiran buah tangan baik filem, drama, telemovie dan lagu terbaru.

Dengan kehadiran ramai bintang baharu pada tahun 2020 dan 2021, ABPBH 34 jelas diwarnai gabungan antara artis baharu dan lama. Dengan kuasa media sosial, projek yang menjadi bualan masyarakat malah kisah kontroversi yang melibatkan sesetengah daripada mereka, agak-agak siapakah yang bakal dinobatkan dengan gelaran keramat, Bintang Paling Popular malam ini?

Khabarnya, antara nama-nama yang dicanang mampu memberikan saingan sengit bagi gelran tersebut ialah Siti Nordiana, Haqiem Rusli dan Janna Nick. Tidak dinafikan, mereka bertiga sememangnya disayangi oleh peminat mereka hinggakan berjaya membawa pulang anugerah undian peminat selama beberapa kali selama ini.

ABPBH-34 : Populariti Siapa Paling Memuncak Sepanjang Musim PKP?

Tahun lalu, Haqiem telah dinobatkan sebagai Bintang Paling Popular. Adakah bakal pengantin berusia 23 tahun itu akan sekali lagi mengulangi kejayaan pada tahun 2020 hasil undian Qiemilio?

IKLAN

ABPBH-34 : Populariti Siapa Paling Memuncak Sepanjang Musim PKP?

Atau adakah Siti Nordiana bersama kelab peminatnya, Siti Nordiana FC akan merampas gelaran tersebut dan Nana akan membawa pulang trofi tersebut buat kali pertama dalam sejarah pembabitannya dalam dunia seni nyanyian? Masing-masing juga hadir dengan lagu baharu seperti Mimpi dan Angkara yang mencipta fenomena tersendiri.

Usah dilupa kisah sensasi melibatkan Nana dan isu saman-menyaman lima rakannya yang menjadikan nama Nana terus mekar dalam laporan akhbar dan portal hiburan.

Kisah sensasi punya pengaruh yang kuat sebenarnya dalam menentukan relevannya seseorang artis itu. Mungkin ini bakal menjadi katalis kepada kemenangan Janna Nick pada tahun ini setelah namanya tidak lekang daripada menjadi topik perbualan di samping meneruskan kerjaya dengan projek lakonan yang sering mendapat tempat di hati penonton.

ABPBH-34 : Populariti Siapa Paling Memuncak Sepanjang Musim PKP?

IKLAN

 

Kategori Artis Baharu Popular

Kategori paling dinanti-nantikan pastinya terarah kepada kategori Artis Baharu Lelaki & Wanita Popular. Bukan saja calon-calon dalam kategori ini popular dan menjadi sebutan generasi Y & Z terutamanya di media sosial, kategori ini juga hanya akan hadir sekali dalam hidup mereka sebagai anak seni.

ABPBH-34 : Populariti Siapa Paling Memuncak Sepanjang Musim PKP?

Menerusi projek drama popular seperti Projek: Anchor SPM dan i-Tanggang yang kini hangat disiarkan, juara Hero Remaja 2020 Nadhir Nasar tidak menafikan dirinya ada meletakkan harapan untuk membawa pulang kategori Artis Baharu Lelaki Popular.

ABPBH-34 : Populariti Siapa Paling Memuncak Sepanjang Musim PKP?

IKLAN

Begitu juga dengan rakan seperjuangannya, Meerqeen yang menduduki tempat ketiga dalam Hero Remaja 2020 yang mengakui bahawa trofi ABPBH adalah di antara trofi yang menjadi idamannya sejak zaman kanak-kanak lagi. Namun, laluan mereka berdua tidak mudah apabila dia perlu berdepan dengan serta artis baharu lain yang tidak kurang popular seperti Aliff Iskandar, Dinie Rashid dan Fadh Majid.

ABPBH-34 : Populariti Siapa Paling Memuncak Sepanjang Musim PKP?

Bagi kategori Artis Baharu Wanita Popular pula, nama kumpulan Dolla disebut-sebut sebagai calon yang akan membawa pulang kemenangan pada malam ini apabila melihat ke arah sokongan padu daripada kelab peminat mereka; i-Dolla selama ini. Empat lagi calon lain ialah Farisha, Aisha Retno, Loca B dan Norreen Iman.

*

Seperti tahun lalu, ABPBH 34 masih akan terus memastikan penganjuran pada malam ini mematuhi prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan. Dari segi pemakaian pelitup muka, penjarakan sosial dan jumlah kapasiti enam orang di atas pentas akan dijaga.

Selain itu, individu yang akan berada di Pusat Dagangan Putra Kuala Lumpur pada malam ini juga telah diwajibkan menjalani ujian calitan terlebih dahulu dan mendapatkan dua dos lengkap vaksinasi COVID-19.

ABPBH 34 akan diacarakan secara solo oleh Sherry Al-hadad. Manakala, acara karpet merah bermula 8.30 malam ini pula akan menampilkan Sissy Iman bersama Izzue Islam secara langsung di YouTube TV3Malaysia Official.

Show emotes
IKLAN