Mac 2022 menyaksikan lapan buah drama Korea terbaharu yang bakal ditayangkan sepanjang bulan. Berikut merupakan antara drama yang menarik untuk ditonton.

Let’s check this out!

1. Crazy Love

Mengisahkan tentang seorang lelaki yang berpura-pura hilang ingatan apabila diberitahu dia akan dibunuh. Kim Jae Wook melakonkan watak Noh Go Jin, seorang pengajar Matematik hebat dan CEO kepada syarikat GO Study, manakala Krystal pula memegang watak Lee Shin Ah, setiausaha lelaki yang sentiasa bergerak dibawah perhatian orang lain.

2. Tomorrow

Drama fantasi akhirat, Tomorrow menggambarkan bagaimana Choi Jun-woong yang sudah lama menganggur secara tidak sengaja terserempak dengan ‘gream reapers’ dalam sebuah misi khas dan menjadi pekerja kontrak di pasukan pengurusan krisis mereka.

3. Superior Day

Menceritakan tentang Lee Ho Cheol, seorang ahli bomba yang anak perempuannya telah diculik. Untuk menyelamatkan anaknya, dia dikehendaki membunuh pembunuh bersiri yang merupakan jirannya.

IKLAN

4. Soundtrack #1

Mengisahkan dua orang sahabat yang telah berkawan selama dua dekad tetapi hanya dua minggu hidup bersama telah mengubah perasaan mereka daripada sahabat menjadi kekasih.

5. Pachinko

Drama adaptasi daripada sebuah novel, Pachinko mengisahkan tentang seorang wanita Korea warga emas yang melalui kehidupan masa lalu yang sukar sebagai warga Korea yang tinggal di Jepun.

IKLAN

6. The King of Pigs

Berkisarkan tentang dua orang lelaki pertengahan usia yang mengenang kembali kehidupan mereka di zaman sekolah menengah dan pengalaman ketika menjadi mangsa buli. Mangsa yang lebih lemah digambarkan sebagai ‘babi’ kerana putus asa dan sering ditindas.

7. Kill Heel

Drama ini mengisahkan tentang persaingan dan perjuangan tiga orang wanita yang menggendalikan program UNI Home Shopping, pusat membeli-belah atas talian. Woo Hyun merupakan seorang yang disukai rakan kerjanya kerana karakternya yang ramah. Namun, dia melalui pelbagai rintangan yang membuatkana yang ramah. Namun, dia melalui pelbagai rintangan yang membuatkannya harsus bersaing dengan Baek Ok Seon, pengacara program lain.

IKLAN

8. Why Her?

Oh Soo Jae seorang peguam berbakat, menjadi rakan kongsi termuda di Firma Guaman terbaik di Korea. Dia terlibat dalam kes yang tak dijangka dan direhatkan sementara sebagai peguam kemudian bekerja sebagai Professor di Kolej Perundangan, di sana Oh Soo Jae bertemu Gong Chan. Gong Chan menuntut di situ dan jatuh cinta kepada Oh Soo Jae,

Selamat menonton!

**

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Sumber: (1)

https://www.youtube.com/watch?v=wbbIGGPiHeM

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI