Jika di Malaysia kita ada pasangan selebriti seperti Uqasha Sensrose dan Kamal Adli, Amyra Rosli serta suaminya Amar Bahrin yang juga turut muncul di kaca televisyen, industri hiburan Korea turut mempunyai pasangan romantis yang bergelar suami isteri.

Ramai pasangan k-drama yang akhirnya bercinta dan berkahwin dalam kehidupan sebenar. Keserasian yang terbina sewaktu penggambaran drama memutik bibit-bibit cinta mereka yang akhirnya menyatukan dua jiwa ini.

Hubungan ini tidak semestinya diumum secara terbuka kerana ramai pasangan selebriti Korea yang menyembunyikan hubungan cinta mereka dan hanya membuat pengumuman rasmi apabila mereka memutuskan untuk berkahwin.

Berikut kami senaraikan antara 7 pasangan k-drama di kaca televisyen yang mempunyai hubungan suami isteri dalam kehidupan sebenar.

1. Ryu Soo Young & Park Ha Sun

Foto: Yahoo News

Pasangan ini bergandingan dalam drama ‘Two Weeks’ yang ditayangkan pada tahun 2013 dan mereka berkahwin pada 2017.

IKLAN

2. Choi Won Young & Shim Yi Young

Foto: Twitter

Bertemu pada tahun 2013 menerusi drama ‘A Hundred Years’ Inherintance’, Choi Won Young dan Shim Yi Young akhirnya berkahwin pada 2014.

3. Jin Tae Hyun & Park Si Eun

Foto: HanCinema

Pasangan ini buat pertama kalinya bergandingan dalam drama ‘Pure Pumpkin Flower’ pada tahun 2010 dan bertemu semula menerusi drama ‘Take My Hand’ pada tahun 2013 dan berkahwin pada Julai 2015.

4. Yeon Jung Hoon & Han Ga In

Foto: Allkpop

Pasangan ini bertemu dalam drama ‘Yellow Handkerchief’ pada tahun 2003 dan berkahwin pada 2005.

IKLAN

5. In Gyo & So Yi Hyun

Foto: IDN Times

Duo ini bergandingan dalam drama ‘Aeja’s Older Sister, Minja’ pada tahun 2008 dan ‘Happy Ending’ pada 2012 dan mengambil keputusan untuk berkahwin pada 2014.

6. Ki Tae Young & Eugene

Foto: Soompi

Menerusi drama ‘Creating Destiny’, pasangan ini bertemu pada tahun 2009 dan berkahwin pada 2011.

7. Joo Sang Wook & Cha Ye Ryun

Foto: YouTube

Mula bekerjasama menerusi drama ‘Glamorous Temptation’ pada 2015 dan dua tahun selepas itu mereka mengambil keputusan untuk berkahwin.

IKLAN

Sama cantik, sama padan. Betul tak?

**

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Sumber: (1)