7 Drama Korea Tayangan April Ini, Peminat K-Drama Wajib Tonton

542

Bagi peminat setia drama Korea, pastinya korang tertunggu-tunggu drama terbaru yang bakal bersiaran nanti.

Seperti yang dikongsikan oleh Kakimuvee, untuk tayangan April terdapat beberapa drama Korea yang korang boleh tonton sepanjang bulan ini.

1. My Fellow Citizens (KBS2)

Tarikh tayangan: 1 April

Yang Jung-Kook (Choi Si-Won) adalah seorang penipu yang hebat dan tidak pernah ditangkap oleh polis. Pada suatu hari, teman wanitanya tiba-tiba lari dengan wang yang akan digunakan untuk perkahwinan mereka. Yang Jung-Kook sangat kecewa dan ketika dia keluar untuk minum dia bertemu Kim Mi-Young (Lee Yoo-Young).

Kim Mi-Young sebenarnya seorang detektif. Yang Jung-Kook memberitahu Kim Mi-Young bahawa dia menjalankan perniagaan dan Kim Mi-Young memberitahu bahawa dia bekerja untuk sebuah syarikat kecil.

Mereka mencari keselesaan antara satu sama lain dan menjalinkan hubungan. Namun, di hari perkahwinan mereka, Kim Mi-Young mendedahkan kepada Yang Jung-Kook bahawa dia sebenarnya seorang detektif.

2. Beautiful World (JTBC)

Tarikh tayangan: 5 April

Park Moo-Jin (Park Hee-Soon) dan Kang In-Ha (Choo Ja-Hyun) adalah pasangan suami isteri. Park Moo-Jin bekerja sebagai guru sekolah menengah dan Kang In-Ha menguruskan kedai roti. Kehidupan mereka sekeluarga bertukar menjadi buruk apabila anak mereka, yang berada di kelas tiga sekolah menengah, cedera parah akibat dibuli. Park Moo-Jin dan Kang In-Ha cuba untuk mendedahkan kebenaran.

Berlainan pula dengan keluarga Oh Jin-Pyo (Oh Man Seok) dan Seo Eun-Joo (Cho Yeo-Jeong) yang berasal daripada keluarga kaya. Oh Jin-Pyo adalah pengerusi yayasan sekolah swasta yang diwarisi dari keluarganya dan hidup mereka tidak pernah mempunyai apa-apa kekurangan. Mereka mempunyai anak yang membuat masalah, namun selalu menutupi kelakuan anaknya yang salah.

3. Special Labour Inspector Jo (MBC)

Tarikh tayangan: 8 April

Jo Jin Gap, seorang lelaki yang pernah menjadi ahli pasukan judo kebangsaan, dan impiannya menjadi seorang guru pendidikan jasmani terkubur apabila dia dibuang kerana panas barannya. Jin Gap kemudian menjadi penjawat awam yang mengutamakan keselamatan, dan bekerja sebagai inspektor buruh untuk Kementerian Pekerjaan dan Buruh.

4. I Hate Going To Work (KBS2)

Tarikh tayangan: 9 April

Drama yang berkisahkan tentang orang-orang yang tidak mahu pergi bekerja. Kang Baek-Ho (Kim Dong-Wan) dinaikkan pangkat dengan cepat kerana dia seorang saja yang workaholic, manakala Kang Baek-Ho dipindahkan ke department marketing dan menjadi ketua projek untuk menentukan nasib jabatan tersebut.

5. Her Private Life

Tarikh tayangan: 10 April

Drama ini mengisahkan tentang Sung Deok Mi (Park Min Young) yang merupakan die hard fans seorang ahli kumpulan idol dan secara rahsia telah mengelolakan website artis kesayangannya itu. Ryan (Kim Jae Wook) merupakan pengarah galeri seni dimana tempat Sung Deok Mi bekerja dan dia juga pernah menjadi seorang pelukis terkenal tetapi telah memutuskan untuk tidak meneruskan kerjaya itu.

Ryan menaruh hati pada Sung Deok Mi dan suatu hari, Ryan sudah mengetahui bahawa Sung Deok Mi merupakan peminat setia Shi An dan mengelola website artis tersebut. Secara tak langsung membuatkan Ryan tak sengaja untuk memasuki dunia penggemar idol Kpop.

6. My First First Love (Netflix)

Tarikh tayangan: 18 April

Drama ini mengisahkan tentang lima orang anak muda yang dalam satu pertemuan dengan konsep first love. Disebabkan pelbagai sebab peribadi, sekumpulan rakan Yoon Tae-oh berpindah ke rumahnya, di mana mereka mendapat pengalaman bercinta, persahabatan, dan segala-galanya di antara mereka.

7. Mung Bean Flower (SBS)

Tarikh tayangan: 26 April

Berlatarkan zaman Revolusi Petani Donghak sekitar tahun 1894-1895, dua adik beradik berlainan ibu berjuang melawan pihak bertentangan dengan pemberontakan ini

Baek Yi Kang (Jo Jung Sook) adalah anak pertama dari keluarga berpengaruh. Ayahnya kaya dan terkenal sebagai pegawai kerajaan tempatan. Tetapi, ibu Yi Kang dari kelas bawahan. Kerana kelas sosial ibunya yang rendah, orang memandang rendah terhadap Baek Yi Kang.

Apa lagi guys, yang mana peminat setia K-Drama tu mesti dah tazabarrr nak tengok.

CER KOMEN SIKIT