6 Aplikasi Belajar Bahasa Inggeris Yang Boleh Anda Download

3427

Tak semua orang fasih berbahasa Inggeris. Tapi, jangan pula malu untuk belajar kalau tak tahu.

Sekarang ni dah ada banyak aplikasi yang boleh korang download untuk belajar bahasa Inggeris. Tak perlukan wang dan lebih menjimatkan masa, semuanya hanya di hujung jari.

Berikut Remaja senaraikan beberapa aplikasi yang boleh korang rujuk.

1. Hello English

Aplikasi ini mempunyai pelbagai feature dengan cara interaktif yang kreatif, merangkumi daripada segi pembelajaran grammar, vocabulary dan conversation.

Kalau bosan nak belajar dengan cara straight foward, aplikasi ini juga menyediakan feature games yang mudah untuk difahami.

Selain itu, korang juga boleh berbincang bersama-sama dengan pengguna Hello English yang lain untuk mengasah  lagi kemahiran berbahasa Inggeris yang sudah dipelajari.

2. Duolingo 

Yang paling best untuk aplikasi ini adalah bukan hanya bahasa Inggeris yang korang boleh belajar, tetapi ada juga beberapa bahasa asing seperti Mandarin, Jepun, Rusia dan banyak lagi.

Dengan aplikasi ini, korang boleh belajar dengan lebih mudah dan ia juga turut menyediakan penilaian terhadap pelajaran yang diberikan melalui aplikasi ini. Hebat kan?

3. Lingbe Practice Language Live

Jika korang dah banyak berlatih berbahasa Inggeris, aplikasi ini pula digunakan untuk mendapatkan partner supaya korang boleh lebih kerap practice sesama sendiri. Korang juga akan mendapatkan feedback dari segi pronunciation, grammar hingga pada tahap kelancaran berkomunikasi.

4. Busuu

Merupakan salah satu Editor’s Choice di Google Play, aplikasi ini memberikan sijil digital atas kerjasama dengan McGraw-Hill Education. Korang akan diberikan test untuk ditempatkan pada level kemampuan berbahasa Inggeris masing-masing.

Ada lebih 150 pola latihan yang boleh digunakan dalam aplikasi ini untuk melancarkan lagi bahasa Inggeris korang.

5. Learn English Quickly

Aplikasi ini mengutamakan tentang pembelajaran bahasa Inggeris dengan cepat dan mudah. Ini adalah antara aplikasi lain yang korang boleh download.

6. Mango Languages

Aplikasi ini lebih menitikberatkan tentang latihan berkomunikasi. Selain belajar grammar dan pronunciation, Mango Languages juga memberi ruang untuk korang berlatih setiap hari dengan pengguna apps yang lain. Korang boleh memilih untuk menapis rakan apps mengikut kategori usia, jantina dan negara supaya memudahkan cara berkomunikasi nanti.

Lepas ni tak ada lagi alasan nak malu-malu kalau tak pandai speaking English. Belajar je sendiri dekat rumah dengan menggunakan aplikasi berikut.

Belajar diam-diam, nanti kalau dah pandai terus je cakap omputeh dengan kawan-kawan yang lain. Confirm dorang terkejut. Hiks!