Spiderman: Far From Home is finally here!

Filem ini tentunya sangat dinanti-nantikan oleh para peminat Marvel selepas filem Captain Marvel dan Avenger: End Game yang keluar pada Mac dan April lalu.

Untuk pengetahuan, Far From Home merupakan filem terakhir untuk Infiniti Saga yang bermula dengan filem Iron Man pada tahun 2008.

Memandangkan tiada end credit semasa filem End Game, maka ramai yang tertanya-tanya bagaimana pula kesinambungan filem Marvel ini melibatkan semua superhero yang masih tinggal.

Oleh itu, Remaja ingin kongsikan 5 sebab kenapa korang kena tonton filem Spiderman: Far From Home.

Tutup Buku Lama, Buka Buku Baru

Rasanya ramai peminat Marvel tahu yang filem End Game  menyaksikan pemergian hero-hero favourite kita. Kiranya, Spiderman ini adalah sambungan setelah pemergian Ironman, Black Widow, Captain America dan watak superhero Avengers lain.

Saat dunia tengah huru-hara sebab ada time-lapse selama 5 tahun tu, makanya orang ramai tengah cari pemimpin baru untuk gantikan Iron Man. Tapi persoalannya, mampukah Peter Parker untuk menggalas beban seberat itu?

Dia baru 16 tahun kot gais.

Spiderman Pergi Vacation

IKLAN

Sesuai dengan tajuk Far From Home, Peter dapat pergi bercuti dengan classmate dia kat Eropah dan apa yang dia kena buat supaya kawan-kawan sekelasnya tak tahu identiti dia sebagai Spiderman.

Yalah, kalau Spiderman ada kat Eropah, tak ke pelik sebab dia kan sepatutnya friendly neighbourhood kat Queens. Terpaksalah pula, dia muncul dengan identiti yang berbeza. Nama eropah dia, lawak habis!

Peter Parker & MJ?

Kalau korang ingat lagi filem Spiderman: Homecoming dulu, di hujung filem Peter ada cakap kat kawan dia, Ned yang dia sukakan MJ.

IKLAN

Jadi dalam Far From Home, kita akan dapat menyaksikan perkembangan hubungan antara MJ dengan Peter. Tapi persoalannya, adakah cinta Peter itu hanya bertepuk sebelah tangan atau…

Ada Mysterio!

Okay, kalau tengok trailer kita akan diperkenalkan dengan watak villain baru iaitu Elemental iaitu sejenis makhluk melibatkan 4 elemen penting iaitu air, tanah, angin dan api.

Dan kemudian, muncul pula watak superhero baru iaitu Mysterio yang katanya datang dari universe lain. Mereka ni kemudiannya bekerjasama untuk menghapuskan elemental tu tapi…ada pulak villain lain yang sebenarnya musuh dalam selimut. Siapa agaknya ya?

Spiderman Kena Man Up

IKLAN

Alright! Spiderman sebenarnya kan baru 16 tahun (Sebab dia kena blip so umur dia kekal) jadi biasalah budak-budak umur macam tu mestilah fikir nak have fun je kan?

Umur ni jugaklah baru nak bercinta, nak lepak dengan kawan-kawan tiba-tiba kau kena nak selamatkan dunia. Memang akan rebel lah kan?

So, ada satu part tu bila Director Fury marah kat Spidey suruh dia buat pilihan sama ada nak normal life atau pun jadi superhero. Kesian jugak lah kat dia.

Dengan mentor dia dah takde, jadi Peter ni jadi macam lost. Dia hilang seseorang yang dia boleh look up to. Jadi, macam mana agaknya Peter hadapi semua ini dah pada masa yang sama lawan orang jahat?

Kepada mereka yang tak pernah tengok filem Marvel atau baru nak start tengok, jangan risau sebab korang akan boleh faham cerita ni sebab dia kan macam episod baru jugak?

Yang penting, filem ni ada dua end credit jadi korang kena lah tunggu sampai habis sebab dua-dua tu penting untuk korang faham apa jadi untuk filem seterusnya.Apa-apapun, just enjoy the movie!