5 Perkara Yang Perempuan Cakap Kepada BF Mereka Tapi Punya Maksud Berbeza

4124

Pernah dengar tak keluhan seorang lelaki yanh sentiasa gagal memahami hati dan perasaan kekasihnya. Actually guys, perempuan memang tidak perlu kita fahami tetapi perlu kita sayangi.

Dengan menyayanginya secara otomatik kamu akan faham akan perangai, fiil serta segala celoteh permintaan bukan-bukannya yang kadangkala buat korang pening kepala.

Perempuan kadangkala lebih gemar berahsia dan sering apa yang terpacul dari mulutnya jauh benar bezanya dengan apa yang tersirat di hati.

Masalahnya lelaki sifatnya cukup naif dan disebabkan ini juga banyak hubungan menjadi retak. Tak hairanlah ramai perempuan melabelkan buah hati mereka sebagai makhluk yang tak peka dengan perasaannya.

Nak tahu apa contoh apa yang perempuan katakan tetapi maksudnya berbeza?

1. “I tak apa-apa. I okay je…”

IKLAN

Lelaki harus akui perkara ini. Kamu tidak boleh tanpa mereka dan dalam masa yang sama kamu boleh menderita kerana mereka. Perempuan ini kadangkala inginkan perhatian. Jadi bila mereka katakan “I tak apa-apa” itu bermakna ada perkara yang tidak kena. Lihat sahaja bahasa badannya dan bagaimana mood dia. So, bila dengar ungkapan ini, jangan jauhi dan berikan perhatian sebaiknya.

2. “Have fun ya!”

Sometimes si jejaka memerlukan masa untuk diri sendiri dan juga bersama rakan-rakannya. Tapi kalau sudah terlalu banyak masa hingga mengabaikannya memang tak patutlah. Sekilas, ungkapan ini nampak macam biasa tapi sebenarnya dia tidak rela melihat korang have fun tanpa dirinya. Apa kata sekali-sekala bawa dia bersama.

3. “Biarkan I sendiri, jangan kacau”

Dari mulutnya tegas mahu bersendirian tapi di sebalik kemuraman wajahnya itu sebenarnya dia ingin ditemani oleh buah hatinya. Lelaki kadangkala tidak faham tentang perkara ini dan membiarkan girlfriend mereka terkontang-kanting. Lalu menyebabkan hubungan menjadi lebih keruh.

4. “Ikut you lah!”

Ini ungkapan biasa yang terkeluar dari mulut perempuan bila mereka marah. Bila mereka sudah seakan-akan putus asa dan malas melayan karenah kamu. Tapi hakikatnya dia mahu korang faham akan kenapa dia tak puas hati. Jalan berlalu pergi dan dekatinya dengan baik. Jika dia terlalu marah, biarkan dahulu. Apa yang penting jangan tinggalkan dia berjauhan.

5. “Saya boleh je hidup sendiri”

Lelaki secara kasarnya mudah memahami sesuatu secara harfiah. Apa yang diperkatakan oleh teman wanitanya ditelan dan difahami bulat-bulat. Jangan jadi lurus bendul begitu. Bila buah hati korang cakap ungkapan ini, ia bermakna dia mahu korang membantu dia. Jangan jauhinya semata-mata ungkapan bibirnya ingin korang pergi.

Itulah antara ungkapan yang mempunyai maksud berbeza dalam hati seorang perempuan. Korang sebagai teman lelaki jangan jadi lurus bendul sangat ya! Hiks! 😉