5 Perkara Boleh Buat GF Betul-Betul Marah Dengan BF

1774

Kalau memang tengah hangat dilamun cinta, perkara kecil pun boleh jadi besar. Ada saja yang tak kena pada pasangan untuk dijadikan ‘modal’ pergaduhan.
Biasanya, lelaki la yang selalu melayan karenah pasangannya. Iye la nak tunjuk cool kena la mengalah kan bang? Hiks!

Kadang lelaki sendiri tak tahu apa salah mereka. Sedar-sedar je dah kena marah. Tak pun, kena la melayan si dia merajuk.

Pelik tak?

Tak pelik kalau korang tahu apa sebenarnya yang membuatkan perempuan marah. Kalau nak tahu, biasanya ada lima perkara yang buat perempuan betul-betul marah dengan pasangannya.

Let’s check this out!

1. Kena tipu

Siapa yang tak marah kalau kena tipu kan? Perempuan paling pantang bila pasangannya tak jujur dalam hubungan. So, kalau ada perkara yang mereka perlu tahu, baik berterus terang saja dengan mereka. Jangan sembunyikan apa-apa.

IKLAN

2. Tak reply message

Walau sesibuk mana pun korang, atleast reply la satu text mereka. Kalau tak nanti perempuan ni cepat over thinking. Nanti tak pasal-pasal boleh bergaduh pula. Kan lebih teruk. Haihh!

3. Lupa tarikh penting

Tarikh lahir, anniversary dan apa saja yang berkaitan dengan mereka, kalau lelaki tak ingat memang boleh buat perempuan sentap. Biasalah, mereka hanya mahukan perhatian korang. So, faham-faham la ye.

4. Busy,busy, busy

Selalu sangat sibuk dengan kerja sampai tak ada masa nak luangkan masa bersama mereka. Ha, ini pun salah satu punca yang boleh buat perempuan mengamuk. Hiks!

5. Curang

Kalau sekali korang dah main kayu tiga, confirmlah perempuan dah tak percayakan lelaki. Kalau diberi peluang kedua memang korang dah dikira cukup bertuah. Tapi, jangan harap mereka nak percaya dengan setiap kata-kata korang. Silap-silap mereka boleh bertukar jadi ‘Queen Control’.

Amacam gais, pernah alami tak situasi macam ni? Kalau gilfriend dah marah selalunya abang pujuk macam mana?

Ha, apa kata bawa mereka ke Karnival Karangkraf 2018 yang bakal berlangsung pada 1 hingga 3 Jun ini di Kompleks Kumpulan Media Karangkraf, Shah Alam.

Ada banyak aktiviti menarik, antaranya seperti berbuka puasa dan bertarawih, beramah mesra bersama selebriti tanah air dan ada lebih kurang 100 booth yang menjual pelbagai produk dan barangan untuk sambutan hari raya.

Best kan? Confirm girlfriend korang tak jadi nak marah la kalau macam ni. Hehe..