Bercuti ke pulau merupakan antara aktiviti percutian yang paling popular di kalangan remaja. Apatah lagi di negara kita sendiri terdapat banyak pulau-pulau cantik yang turut diiktiraf di peringkat antarabangsa.

Dan bila bercakap tentang percutian ke pulau pastinya kita akan terus terbayang dengan pelbagai aktiviti sukan air seperti aktiviti selaman snorkeling, main jet ski dan pelbagai water sport lain.

Itulah merupakan antara aktiviti wajib dilakukan bila kita bercuti ke pulau. Tak sah rasanya kalau pergi ke pulau tanpa melakukan apa-apa aktiviti berkaitan dengan air. Paling tidak pun bermandi-manda di pantai berdekatan dengan hotel.

Untuk menyenangkan dan memberikan keselesaan pastinya pelbagai kelengkapan seperti hajet dan barang keperluan yang lain memmpunyai elemen atau sifat kalis air.

Jadi apakah barang kalis air yang perlu kamu ada? Jom ikuti perkongsian istimewa daripada Remaja kali ini.

IKLAN

Telefon Pintar

5 Kelengkapan Kalis Air Wajib Korang Bawa Untuk Percutian Pulau
Flagship iPhone terkini, iPhone X tururt dilengkapi ketahanan air yang baik

Pada masa sekarang sudah banyak jenama pengeluar telefon pintar memperkenalkan produk yang kali air. Sebagai contoh iPhone X yang terbaru mempunyai tahap water resistant yang baik. Begitu juga dengan beberapa telefon pintar yang lain seperti Samsung S9, Google Pixel 2, LG G6 dan Huawei Mate 10 Pro.

Jam GPS

5 Kelengkapan Kalis Air Wajib Korang Bawa Untuk Percutian Pulau
Jam tangan Garmin ini antara pilihan popular

Selain telefon pintar, jam GPS juga merupakan antara peranti yang sangat penting untuk kamu bawa. Ini terutamanya bagi penggemar aktiviti larian. Dalam keadaan cuaca tropika di mana bila-bila masa sahaja boleh hujan, kamu memerlukan jam GPS yang mempunyai ketahanan air yang baik. Malah, untuk aktiviti sukan air juga kamu tidak perlu membukanya dari tangan.

Beg kering kalis air

5 Kelengkapan Kalis Air Wajib Korang Bawa Untuk Percutian Pulau
Keperluan paling penting, beg kalis air!

Ini yang paling penting sekali. Beg ini memang betul-betul kalis air. Terdapat pelbagai jenis saiz yang boleh kamu dapatkan di pasaran. Bila melakukan aktiviti snorkeling contohnya kamu pasti mahu beg yang boleh menyimpan pelbagai barang peribadi dengan baik dan mengelaknya terkena air.

IKLAN

Kasut kalis air

5 Kelengkapan Kalis Air Wajib Korang Bawa Untuk Percutian Pulau
Kasut kalis air

Ia adalah antara keperluan yang bersifat optional. Jika tidak mahu kaki sentiasa basah, kamu bolehlah dapatkan kasut kalis air. Aktiviti dalam air yang kadangkala mengambil masa yang lama boleh membuatkan jari kaki menjadi kecut. Ia juga boleh elakkan kaki kamu cedera bila melakukan aktiviti di kawasan mempunyai terumbu karang.

Speaker mudah alih

5 Kelengkapan Kalis Air Wajib Korang Bawa Untuk Percutian Pulau
Ultimate Ears Wonderboom

Sambil bergembira mandi-manda boleh layan lagu-lagu favorite menerusi pembesar suara mudah alih ini! Antara produk terbaru yang kini mendapat tempat di hati penggemar aktiviti suka air ialah pembesar suara yang mempunyai connection blutooth atau Wi-Fi. Terbaru, produk dari Ultimate Ears iaitu Waterboom telah diperkenalkan di Malaysia oleh Hot Gadgets Distribution. Mereka bertindak sebagai wakil jualan tunggal jenama Ultimate Ears di Malaysia.

Pada majlis pengenalan Hot Gadgets Distribution bersama media hari ini di Sunway Lagoon, mereka mengumumkan tiga jenama iaitu Ultimate Ears, Geneva dan A&S dibawakan eksklusif hanya menerusi pihaknya. Sebelum ini, Hot Gadkets turut menjadi pengedar tunggal bagi jenama audio multimedia antarabangsa seperti AKG, JBL dan Harman Kardon.

IKLAN
5 Kelengkapan Kalis Air Wajib Korang Bawa Untuk Percutian Pulau
Cinematic Bar with Dolby Atmos 800 merupakan antara produk audio terbaru A&S yang diperkenalkan hari ini

 

 

 

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI