Saban hari kita mendengar berita kematian yang disebabkan oleh wabak COVID-19 dan selebriti terkenal dunia juga tidak dapat lari daripda dijangkiti virus tersebut.

Malah, ada diantara mereka yang sudah meninggal dunia akibat daripada wabak pandemik yang semakin ‘menggila’ menyerang seluruh dunia.

Berikut Remaja senaraikan antara beberapa selebriti terkenal dunia yang terkorban akibat COVID-19.

1. Shimura Ken

4 Selebriti Ini Meninggal Dunia Akibat COVID-19

Pelawak terkenal Jepun, Shimura Ken meninggal dunia akibat COVID-19 dan beliau merupakan selebriti pertama yang meninggal dunia kerana virus ini. Dikejarkan ke hospital Tokyo pada 20 Mac lalu kerana mengalami demam dan masalah pernafasan, pelawak ini disahkan meninggal dunia pada 29 Mac 2020.

IKLAN

Berita kematiannya disambut sedih oleh segenap rakyat Jepun apabila ada yang berkumpul di luar hospital tempat dia dirawat.

2. Mark Blum

4 Selebriti Ini Meninggal Dunia Akibat COVID-19

Pernah membintangi filem Desperately Seeking Susan, Crocodile Dundee dan terbaru siri televisyen You, aktor ini meninggal dunia di Hospital New York Presbyterian selepas didiagnosis COVID-19 pada pertengahan Mac lalu.

IKLAN

Dilahirkan pada 14 Mei 1950, antara filem yang pernah dibintanginya termasuk Blind Date, Eighties dan Lovesick.

3. Andrew Jack

4 Selebriti Ini Meninggal Dunia Akibat COVID-19

Seorang lagi pelakon Hollywood dilapor menjadi mangsa jangkitan COVID-19, Andrew Jack yang membawa watak General Ematt menerusi filem Star Wars meninggal dunia di usia 76 tahun akibat komplikasi koronavirus. Jack meninggal dunia di sebuah hospital di Surrey, United Kingdom pada 31 Mac lalu.

IKLAN

4. Patricia Bosworth

4 Selebriti Ini Meninggal Dunia Akibat COVID-19

Pelakon veteran era 50-an yang berumur 86 tahun ini dilaporkan meninggal dunia di Manhattan, Amerika Syarikat akibat komplikasi jangkitan COVID-19. Mendiang terkenal dengan watak biarawati bersama Audrey Hepburn dalam filem The Nun’s Story pada tahun 1959. Anak tirinya Fia Hatsav mengumumkan pemergian Patricia diakibatkan pneumonia yang berpunca daripada jangkitan COVID-19.

Semoga penularan wabak ini dapat dihentikan dengan segera agar tiada lagi individu yang menjadi mangsa seterusnya. Untuk merealisasikan impian ini, korang kenalah ikut perintah kerajaan agar tidak keluar rumah dan duduk di rumah sahaja bagi mengelakkan diri daripada berjangkit.

Come on Malaysia, we can do it!

Sumber: Astro Awani & Astro Gempak

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI