Bintang Squid Game 2 Lee Jung-jae bakal menjadi pelakon dengan bayaran tertinggi Korea Selatan jika gaji yang dilaporkan dipersetujui oleh pihak Netflix.

ARTIKEL BERKAITAN: Penyanyi Kacak Grup ZE:A, Im Siwan Disebut-Sebut Jadi Pelakon Baharu Squid Game S2!

4.6 Juta Gaji Satu Episod, Bintang ‘Squid Game’ Lee Jung-jae Bakal Jadi Pelakon Netflix Dengan Bayaran Tertinggi!

 

Menurut sumber AllKpop, pelakon berusia 50 tahun tersebut dilaporkan meminta Netflix membayarnya RM4.6 juta untuk setiap satu daripada 13 episod drama popular musim kedua itu.

Ini akan membolehkan bintang terkenal tersebut memperoleh lebih kurang RM60 juta berbanding bayaran RM1.2 juta yang dilaporkan untuk setiap sembilan episod dalam musim pertama drama Squid Game.

IKLAN

4.6 Juta Gaji Satu Episod, Bintang ‘Squid Game’ Lee Jung-jae Bakal Jadi Pelakon Netflix Dengan Bayaran Tertinggi!

Pihak Netflix juga dilaporkan tidak boleh ‘mengabaikan’ permintaan pelakon tersebut kerana beliau memainkan peranan penting dalam musim pertama siri itu sehinggakan  drama itu berjaya mencecah keuntungan lebih kurang RM4.2 bilion.

Hal ini sekaligus menjadikannya pelakon K-drama dengan bayaran tertinggi, menyingkirkan pelakon terkenal Kim Soo-hyun yang dibayar RM1.97 juta setiap episod untuk drama One Ordinary Day dua tahun lalu.

IKLAN

4.6 Juta Gaji Satu Episod, Bintang ‘Squid Game’ Lee Jung-jae Bakal Jadi Pelakon Netflix Dengan Bayaran Tertinggi!Barisan pelakon Squid Game musim pertama.

Tambahan pula, jumlah bayaran tersebut secara automatik akan melebihi bayaran bintang terkenal drama bersiri Netflix, Stranger Things, Millie Bobby Brown sebanyak 4 kali ganda. Wowww….memang ‘another level’ sangat!

Sekadar info, Lee dilaporkan sedang membuat persiapan bagi menyertai bersedia drama bersiri Disney+ Star Wars The Acolyte tahun hadapan.

IKLAN

BACA LAGI: ‘Atuk’ Squid Game, Oh Young-soo Didakwa Salah Laku Seksual. Benarkah? – REMAJA

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.