3 Doa Untuk Mudah Dapat Kerja, Boleh La Korang Amalkan Sebelum Pergi Interview

2892

Zaman sekarang ni memang bukan mudah kita nak dapat kerja. Tapi, korang kena yakin dengan rezeki yang dah ditetapkan oleh Tuhan. Asalkan rajin dan dah berusaha, yang selebihnya tu tawakal je la.

Bila dah dapat peluang interview kerja baru, jangan sia-siakannya pula. Buat sehabis baik. Selain tu, ada juga amalan-amalan doa yang korang boleh baca untuk memudahkan urusan mendapatkan kerja.

Seperti apa yang dilakukan oleh @DatinErnyy, sebelum interview dia kan membaca 3 doa ini dan ayat kursi. Doa-doa ini juga diperoleh daripada Twitter dan kali ni dia nak share dengan korang pula.

Bila tiba waktu interview, niat baik-baik, redha dan terima dengan hati terbuka. Sebelum tu, jangan lupa solat Dhuha. Kita dah berusaha, selebihnya serahkan kepadaNya. Jika ada rezeki, in shaa Allah tak ke mana.

CER KOMEN SIKIT