Seringkali kita lihat betapa mulus, cerah dan bersihnya kulit wajah gadis-gadis di Korea Selatan apabila kita menonton penyanyi dan pelakon dari sana.

Actually, tak perlu lihat ke arah selebriti Korea pun. Sememangnya gadis di Korea serius dalam menjaga kecantikan kulit sampakan mereka tidak perlu pun menggunakan terlalu banyak produk kosmetik untuk mengaburi cela yang ada pada wajah.

Rahsia sebenar mereka adalah makanan yang mereka ambil pada setiap hari. Perhatikan sahaja menu masakan di Korea pada waktu sarapan; pagi-pagi lagi mereka sudah mengambil makanan sihat, penuh nutrisi dan memastikan badan bertenaga.

IKLAN

Gadis Korea juga amat teliti terhadap bahan-bahan yang digunakan dalam masakan mereka. Buktiknya, beberapa bahan masakan yang mereka kenal pasti berkesan untuk penjagaan kulit telah diserap masuk sebagai formula utama untuk produk kecantikan di pasaran sana.

Terbaru, syarikat WonderLab Group menerusi jenama WonderLab baru-baru ini telah memperkenalkan siri baharu yang dinamakan sebagai WonderLab 블랙Bel-aek Ageless Series.

3 Bahan Masakan Korea Ini Rahsia Kulit Anjal Gadis Sana! Tak Perlu DIY, WonderLab Je
Dari kiri : Ageless Moisturizer, Ageless Toner & Ageless Serum dalam siri WonderLab 블랙Bel-aek Ageless Series.
3 Bahan Masakan Korea Ini Rahsia Kulit Anjal Gadis Sana! Tak Perlu DIY, WonderLab Je
Nampak premium kan ‘packaging ini.

Walaupun siri produk baharu ini memfokuskan kepada konsep penjagaan kulit pra-penuaan, tapi sebagai remaja kita memang disyorkan mengelakkan tanda-tanda penuaan sebelum usia 25 tahun agar kulit kita mudah dikekalkan keanjalannya sebelum terlambat.

IKLAN
3 Bahan Masakan Korea Ini Rahsia Kulit Anjal Gadis Sana! Tak Perlu DIY, WonderLab Je
CMO Cuckoo International, Queenie Goh dan CEO, KC Hoe semasa pelancaran siri 블랙 Bel-aek Ageless Series oleh WonderLab.

Menariknya, WonderLab 블랙Bel-aek Ageless Series dirumus dengan teknologi kecantikan Korea terkini yang dinamakan sebagai ‘Trio Black Complex’.

Ia terdiri daripada tiga ‘makanan hitam’ yang sinonim dengan menu masakan Korea iaitu beras hitam (black rice), bijan hitam (black sesame) dan kacang hitam (black beans) — masing-masing terkenal dengan keberkesanannya yang luar biasa pada wajah masyarakat Korea dan Asia, secara amnya.

3 Bahan Masakan Korea Ini Rahsia Kulit Anjal Gadis Sana! Tak Perlu DIY, WonderLab Je
Nabila Razali sebagai duta WonderDewi juga ada bagi berkongsi pengalamannya menggunakan siri WonderLab 블랙Bel-aek Ageless Series

Siri WonderLab 블랙Bel-aek Ageless Series ini dikatakan memastikan kulit 95 peratus lebih tegang, 13 peratus lebih anjal dan 100 peratus nampak lebih berseri! Kesemua itu dipastikan setelah pasukan WonderLab di sana menjalankan ujian klinikal terhadap 22 wanita yang menggunakan serum Bel-aek selama empat minggu.

IKLAN
3 Bahan Masakan Korea Ini Rahsia Kulit Anjal Gadis Sana! Tak Perlu DIY, WonderLab Je
Bel-aek Ageless Serum oleh WonderLab

Selain Bel-aek Ageless Serum ini, siri terbaru WonderLab ini juga mempunyai 2 lagi produk untuk membantu mengekalkan keremajaan korang seperti gadis Korea. Ia terdiri daripada Bel-aek Ageless Moisturizer (pelembap muka) dan Bel-aek Ageless Toner.

Bagi yang ingin mencuba keberkesanannya, korang boleh mendapatkan siri WonderLab 블랙Bel-aek Ageless Series ini sekarang!

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI