12 Port Makan Paling Best & Murah Sekitar Shah Alam Yang Korang Wajib Cuba

121

Perkara paling susah nak decide bila keluar dengan kawan-kawan atau pasangan adalah nak pergi makan dekat mana? Kadang tu kereta dah bergerak tapi masing-masing tak tahu ke mana arah nak dituju.

Sama ada korang buntu tak tahu nak makan mana sebab banyak sangat port makan best atau mungkin juga korang betul-betul tak tahu tempat makan mana yang paling awesome.

Nah, untuk korang yang berada di sekitar Shah Alam atau yang sanggup nak ke sini semata-mata untuk makan sedap, ini ada 12 tempat makan yang best dan paling penting murah mengikut Viral Food Crew.

Biasalah, bandar Shah Alam pun dah jadi port student kan. Wajiblah tempat-tempat makan disana dijual dengan harga yang mesra pelanggan. Hiks!

1. Flavours by SBU

Port pasta ohsem dan sedap giler! Bukan setakat itu je, semua menu pasta disini harganya RM15, percuma teh o ais limau.

Lokasi: B-19-G, Jalan Serai Wangi K 16/K Alam Avenue 2, Shah Alam

2. Krolls

Bagi peminat ayam, seriously korang kena try ni! Isi ayam yang dibalut dengan soft crepe dan korang boleh pilih nak sos apa. Ada signature chili, ketchup, cheese dan citrus mayo.

Lokasi: Tempat Orang Local T.O.L @ Kompleks PKNS Shah Alam

3. Grease Shah Alam

Ramai yang cakap burger dekat sini sedap dan berbaloi dengan harga. Boleh cuba!

Lokasi: 1-10-1 Presint Alami, Seksyen 13 Shah Alam

4. Karnivor Malaya

Ini port baik untuk lepak santai makan smoke beef sekitar area Shah Alam. Perghh daging dia memang lembut dan sedap.

Lokasi: J-G-95, Courtyard Plaza Jelutong, 5C, Persiaran Gerbang Utama, Bukit Jelutong Shah Alam

5. Kafe Eddiey Mokku

Kalau rasa nak makan nasi dagang, nasi minyak dan nasi kerabu yang memang kaw original from Terengganu, apa kata korang cuba singgah dekat sini.

Lokasi: Jalan Mutiara Subang 1 Taman Mutiara Subang, Batu 3 Subang

6. Kedai Makan Ruji

Antara port lepak santai paling best area Bukit Jelutong, Shah Alam. Ada nasi putih dengan butter chicken, nasi tomato dalca sayur, daging kurma dan paling best roti jala dengan kari ayam.

Lokasi: 1-G-05, Jalan Bazar U8/101, D’Vida Business Park, 40150 Bukit Jelutong, Shah Alam

7. Kedai Nasi JJ Kak Wok, TTDI Jaya

Siapa suka masakan Kelantan boleh cuba Nasi Kak Wok di kedai yang terletak di TTDI jaya ini.

Lokasi: Kedai Nasi JJ, No.5 Jalan Opera J U10/J, Taman TTDI Jaya, 40150 Shah Alam

8. Pecel Lele Padang Jawa

Port terbaik nak makan murah tapi sedap. Paling best boleh cedok nasi ikut kuantiti yang korang nak. Rasa ayam penyet, keli dan daging disini pun sangat sedap.

Lokasi: Kampung Berangan Padang Jawa, 41300 Shah Alam

9. Restoran Seri Keningau

Antara menu terbaik adalah nasi kukus ayam tonggek, nasi kukus sotong tonggek dan nasi kukus siakap tonggek. Semua hidangan ini dihidangkan dengan cara unik iaitu di dalam tin.

Lokasi: No. 28-A, Jalan Pinang D18/D Seksyen 18, 40200 Shah Alam

10. Restoran Nasi Daging Utara

Masyarakat Malaysia memang suka benda-benda yang rare. Nasi disini dihidang di dalam talam. Boleh makan untuk set seorang, berdua atau sehingga 4 orang. Harganya pun boleh tahan murah.

Lokais: No. 19, Jalan U3/3 (BK), 40150 Shah Alam

11. Rojak & Cendol Shah Alam

Ada lebih 100 jenis cendol di sini. Melantak la korang sampai puas. Haha!

Lokasi: No. G2 Medan Selera Delima, Seksyen 24 Shah Alam

12. Eat & Repeat

Semua makanan disini dijual dengan harga Rm1.90. Cakap je nak makan mee hailam, nasi ayam cincang, pulut manga dan macam-macam lagi la. Semuanya harga RM1.90 saja.

Lokasi: Jalan Plumbum Y7/Y, Pusat Komersial Seksyen 7 Shah Alam

Lepas ni jangan gaduh nak cari makan dekat mana lagi ya? Hehe..

CER KOMEN SIKIT