Berita baik buat individu yang telah menerima suntikan pertama vaksin atau sepenuhnya, korang diberikan tawaran istimewa untuk mendapatkan promosi atau diskaun oleh beberapa restoran terkenal di Malaysia.

Berikut merupakan antara promosi yang korang boleh tebus sebaik sahaja menyelasaikan tanggungjawab menerima suntikan dos pertama vaksin COVID-19.

1. myBurgerLab

Individu yang telah menerima suntikan vaksin akan memperoleh baucar RM10 melalui aplikasi myBurgerLab di Google Play atau App Store. Caranya, download aplikasi tersebut dan daftar akaun, muat naik screenshot maklumat vaksin MySejahtera korang dan baucar tersebut akan diberikan melalui aplikasi itu.

2. Bean Jr

Bermula 1 Jun 2021, korang boleh menebus semangkuk Tau Fu Fah di Bean Jr dengan hanya menunjukkan bukti status vaksin korang di cawangan mereka. Jangan risau, tawaran ini tidak mempunyai expired date, korang boleh tebus pada bila-bila masa selepas menerima suntikan vaksin.

3. Llaollao

Dapatkan potongan 15 peratus untuk satu resit dengan pembelian Llaollao di cawangan mereka. Cara menebus, tunjukkan status vaksin di aplikasi MySejahtera dan promosi ini berlangsung bermula 26 Mei hingga 31 Ogos 2021.

IKLAN

4. Jibril

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JIBRIL (@jibrilss15)

Untuk menyokong individu yang telah menerima vaksin, Jibril menawarkan menu salted egg butter chicken secara percuma yang juga boleh ditebus di MONA by JIBRIL. Tunjukkan sahaja status vaksin korang di aplikasi MySejahtera atau pun kad vaksin.

5. Don’t Yell At Me

Dengan enam cawangan di sekitar Kuala Lumpur dan Petaling Jaya, korang boleh menebus minuman Wintermelon Chrysanthemum setelah menerima suntikan vaksin. Seperti biasa, tunjukkan bukti status di MySejahtera. Tawaran ini hanya tertakluk kepada 10,000 cawan pertama sahaja. Siapa cepat dia dapat!

6. Churittos Fresh Mex

Dapatkan set Mojito dan Soft Taco secara percuma di cawangan Publika dan SS15. Tunjukkan bukti vaksinasi untuk menebus.

IKLAN

7. Vanilla Crepe

Menawarkan pembelian mille crepe cakes beli 1 percuma 1 di cawangan Vanilla Crepe di Paradigm Mall, Sunway Pyramid, Sunway Velocity, SS15, IOI City Mall, and Mid Valley. Tawaran ini tiada had masa, asalkan korang menunjukkan bukti melalui status di aplikasi MySejahtera.

8. Soyya

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Soyya (@soyyamalaysia)

Dapatkan minuman percuma di Soyya di cawangan The Gardens Mall, Sunway Pyramid, Sunway Velocity, and Berjaya Times Square. Tunjukkan bukti menerusi aplikasi MySejahtera atau pun kad vaksin, promosi ini sah selama 10 hari mengikut tarikh vaksin korang.

IKLAN

9. Peekaboo Café

Tebus sepotong cheesecake di Peekaboo Café KL dengan menunjukkan bukti vaksinasi di aplikasi MySejahtera.

10. The Brew Café

Dapatkan minuman dengan potongan harga sebanyak 50 peratus di The Brew Café dengan menunjukkan bukti vaksinasi korang. Tawaran terhad sehingga 30 Jun ini, namun menerusi kenyataan mereka di Instagram, bagi individu yang belum mendapatkan giliran suntikan vaksin, tawaran lain akan dibuka pada masa akan datang.

Ha, apa lagi siapa yang dah dapat suntikan pertama vaksin boleh terus tebus di cawangan-cawangan tersebut. Tapi, tawaran terhad kepada satu tuntutan bagi seorang individu ya. Jangan pula dua tiga kali korang pergi tebus di kedai yang sama. Hiks!

Sumber: (1)