To be honest, dalam banyak-banyak acara anugerah di Hollywood, Teen Choice Awards adalah antara yang paling menyeronokkan.

 

Ini kerana ia menggabungkan feel majlis yang glamor tetapi tetamu masih boleh bersuka ria. Ibaratnya seperti anugerah Oscars dikahwinkan dengan Kids Choice Awards – cuma kali ini tiada slime berwarna hijau.

 

 

Seperti biasa, pemenang Teen Choice Awards selalunya boleh diramalkan sejak awal lagi. Siapa yang paling popular dan viral, dialah yang akan menang – simple. Namun, lain ceritanya pula di karpet merah. Fesyen yang diperagakan oleh selebriti muda Hollywood jarang sekali boleh diramal.

Cer tengok 10 stail pilihan kami daripada Teen Choice Awards tahun ini.

 

10

K.J. Apa

Biasa je sebenarnya.

Tetapi mungkin kerana penulis gemarkan warna rose gold DAN jumpsuit. pemegang watak Archie dalam drama bersiri Riverdale ini kelihatan fuuhh, handsome!

 

09

Lauren Jauregui

Bekas ahli kumpulan Fifth Harmony ini ternyata lebih berani untuk berfesyen sekarang, setelah dia tak perlu lagi mengikut cita rasa ahli grup lain. Cumanya, sut 3 pieces berwarna light silver ini  kelihatan sama dengan pakaian penyanyi Halsey.

IKLAN

Tak apalah, baru nak start menyanyi secara solo kan. Better luck next time.

 

08

Cole Sprouse

Ya, Cole kelihatan hot dalam persalinan ala country ini. Namun, kami telah terbiasa melihat bintang Riverdale ini memakai pakaian yang seakan sama sebelum ini. Baju kemeja denim, blazer putih dan seluar slack..? Been there, done that.

 

07

Katharine Langford

Whoa. Sebelum ini, kami sudah terbiasa dengan gaya feminin dan quirky daripada pelakon filem Love, Simon ini. Namun kelmarin, Katharine memilih gaya goth Alberta Ferreti untuk Teen Choice Award walaupun acara ini selalunya dikaitkan dengan warna-warna ceria. Dia memakai blaus lace, korset sebagai aksesori dan mini dress.

Namun, kami sukakan aksesori bintang pada hujung mata Katharine!

 

06

Chloe Grace Moretz

IKLAN

Pada hari-hari biasa, gaya Chloe ini akan menjadi stail nombor 1 kami di dalam senarai. Namun untuk Teen Choice Award, kami rasakan ia terlalu selamat dan err.. sedikit membosankan. Blazer tweed dan seluar pendek metalik membuatkan Chloe nampak tak bersedia untuk acara karpet merah.

 

05

Khalid

Seriously, mengapa trend logo seperti Fendi ini masih berleluasa di Hollywood! Cukup-cukuplah dengan trend logo besar seperti ini. Namun, apa yang menyelamatkan Khalid daripada menjadi mangsa fesyen adalah pemilihan seluar dan but berwarna camel yang mencuri perhatian.

 

04

Normani

Seorang lagi bekas ahli Fifth Harmony iaitu Normani. (Hhm, mana Camilla Cabello eh?)

Kami amat AMAT sukakan styling Normani dari rambut sehingga ke waistband Tommy Hilfiger tersebut. Namun bahagian skirt di bawah seakan-akan merosakkan look tersebut. Normani masih muda, remaja dan cantik. Dia tak perlukan fabrik sebanyak ini untuk menjadi dramatik.

 

IKLAN

03

Lili Reinhart

Pada mulanya, Lily adalah pilihan stail kami. Namun ada sesuatu mengenai dress Monique Lhuillier ini yang membuatkan kami terfikir, Lily can do better than this. Ya dia nampak cantik, fresh dan mirip warna karpet merah semalam (itu adalah pujian, okay).

But That Is It. Mungkin potongan dress ini terlalu labuh untuknya. Atau mungkin Lily perlu memilih kasut berlainan warna dan rekaan. Apabila terlalu banyak sangat ‘mungkin’, itu bermakna Lily boleh lakukan lebih baik daripada ini.

02

Troye Sivan

Okay, okay. Mesti korang pertikaikan mengapa penyanyi Troye Sivan berada pada kedudukan kedua sedangkan kami mencari sesuatu yang tak membosankan seperti padanan black on black. Tiada apa pun yang baru mengenai persalinan Saint Laurent ini.

Bagaimanapun, detailing pada bahagian kolar mirip jaket cowboy ini menjadikan Troye lebih menonjol berbanding selebriti lelaki yang lain.

BACA : #Throwback Dewi Remaja Paling Menonjol Di Pentas Catwalk KLFW

 

01

Lucy Hale

Thank you Lucy Hale!

Kami teringatkan zaman muda penyanyi Kesha dulu apabila Lucy Hale memilih dress berwarna-warni ini. Dress Mary Katrantzou ini cantik dipadankan dengan solekan mata biru firus / hijau yang jarang sekali dicuba oleh selebriti Hollywood. Cuma kami berharap Lucy boleh memilih kasut dan beg yang lebih menarik.

But other than that, Lucy adalah favourite kami untuk Teen Choice Award tahun ini!

 

Alaa, terharu pulak dia..